Βασισμένο στη συναρπαστική οδική του συμπεριφορά, το Ford Fiesta υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Με κινητήρες από 95 έως 200 άλογα στην κορυφαία έκδοση ST με τις ε
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βασισμένο στη συναρπαστική οδική του συμπεριφορά, το Ford Fiesta υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Με κινητήρες από 95 έως 200 άλογα στην κορυφαία έκδοση ST με τις εκρηκτικές επιδόσεις.

Ford Fiesta

2.664.866 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

H Ford προσφέρει στο δημοφιλές μικρό της ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης 48 Volt με γεννήτρια/μίζα το οποίο είναι διαθέσιμο και στην επαγγελματική έκδοση Van. Το εν λόγω σύστημα συνδυάζεται με τον 3κύλινδρο EcoBoost βενζινοκινητήρα του 1,0 λίτρου και αποδίδει στην ισχυρή του έκδοση 155 PS. Έχει τη δυνατότητα να παρέχει έως και 20 Nm ροπής επιπλέον, που σημαίνει καλές ρεπρίζ και επιδόσεις την ώρα που η κατανάλωση διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 


 
Βέβαια, ο εν λόγω 3κύλινδρος 1.000άρης EcoBoost κινητήρας διατίθεται και χωρίς υβριδική βοήθεια συνεργαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, πέραν του κλασικού χειροκίνητου των 6 σχέσεων. Αποδίδει 125 ίππους και συνδυάζει αρμονικά τις σβέλτες επιδόσεις με την συγκρατημένη κατανάλωση. Προσθέστε, επίσης, πως σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει σύστημα απενεργοποίησης ενός κυλίνδρου για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, ενώ στη γκάμα εντός συνόρων συνεχίζει να δίνει το παρών, ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1,1 λτ. με ισχύ 75 ίππων.



Αφήνοντας τους κινητήρες και περνώντας στο εσωτερικό του μοντέλου, το Fiesta διαθέτει ένα όμορφο αισθητικά ταμπλό (με στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών του αναβαθμισμένου συστήματος πολυμέσων SYNC3), με καλή ποιότητα υλικών και κατασκευής, καθως και απροβλημάτιστη εργονομία. Αναφορικά με τους χώρους 4 ενήλικες θα καθίσουν άνετα (ο 5ος θα στριμωχθεί λίγο), ενώ καλός για τα δεδομένα κρίνεται ο χώρος αποσκευών.
Επίσης, κάτι που γίνεται αμέσως σαφές όταν βρεθείς στην καμπίνα ή κάνεις τα πρώτα χιλιόμετρα, είναι πως το μικρό της Ford διαθέτει ένα υψηλό τεχνολογικό προφίλ. Ενδεικτική είναι η μεγάλη λίστα με τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει (10 στον αριθμό), αφού για παράδειγμα διαθέτει προσαρμοζόμενο Cruise Control με Stop & Go,  Speed ​​Sign Recognition, FordPass Connect modem, Perpendicular Park Assist, Cross Traffic Alert κ.α.. 



 

Έπειτα, αναφορικά με την οδική του συμπεριφορά πρόκειται για το πιο ευχάριστο οδηγικά μοντέλο της κατηγορίας (ανεξαρτήτως έκδοσης), με εξαιρετικό τιμόνι και πληροφόρηση στον οδηγό. Διαθέτει επίσης αυξημένα όρια πρόσφυσης και έχει ασφαλή οδική συμπεριφορά ακόμη και στο όριο, όπως άλλωστε έχει αποδείξει και στο τεστ αποφυγής ταράνδου του AutoΤρίτη στο οποίο κατέχει την πρώτη θέση. 


 

Για το τέλος, να αναφέρουμε πως το μικρό της Ford διατίθεται σε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων ανάλογα με την οποία διαφοροποιείται και ο χαρακτήρας του. Για παράδειγμα η έκδοση ST-Line τονίζει το σπορτίφ ταπεραμέντο του, η Active διαθέτει πιο έντονα περιπετειώδη και crossover χαρακτηριστικά, η Vignale απευθύνεται σε όσους αναζητούν την πολυτέλεια, ενώ βέβαια υπάρχει και η έκδοση ST με τον τρικύλινδρο 1.500άρη turbo των 200 ίππων και -προαιρετικά- μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Ford, έτσι και το Fiesta καλύπτεται από 8 χρόνια εργοστασική εγγύηση Ford Protect, ενώ για την απoκτησή του ισχύει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ford Εύκολα με χαμηλό ονομαστικό επιτόκιο 1,9%.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

peugeot
NISSAN