Το νέο Ford Focus με το απολαυστικό οδηγικό του ταπεραμέντο, σε συνδυασμό με το σύγχρονο τεχνολογικό προφίλ, την πρακτικότητα  και τους αποδοτικούς του κινητήρες κλέβει την παράσταση στην μικρομεσαία
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Ford Focus με το απολαυστικό οδηγικό του ταπεραμέντο, σε συνδυασμό με το σύγχρονο τεχνολογικό προφίλ, την πρακτικότητα και τους αποδοτικούς του κινητήρες κλέβει την παράσταση στην μικρομεσαία κατηγορία. Από πόσα μέχρι πόσα άλογα είναι;

Ford Focus

2.664.913 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το μικρομεσαίο της Ford έχοντας διαγράψει μια καλή πορεία στην ελληνική αγορά συνεχίζει την παρουσία του έχοντας πλέον στην φαρέτρα του και ήπια υβριδικές εκδόσεις που συνδράμουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, αλλά και στην εκπομπή λιγότερων ρύπων.
 

Το 4ης γενιάς Focus βασίζεται στην πλατφόρμα C2 της Ford, είναι 20% πιο άκαμπτο στρεπτικά, έως 88 κιλά ελαφρύτερο και αναφορικά με τις διαστάσεις μακρύτερο (4.378 χλστ.), φαρδύτερο (1.825 χλστ.) και πιο κοντό (1.454 χλστ.). Ωστόσο, εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο μεγαλύτερο κατά 53 χλστ. μεταξόνιο, το οποίο φτάνει τα 2.701 χλστ. και είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας. Όπως καταλαβαίνετε αυτό και μόνο υπόσχεται πολύ καλούς χώρους για τους πίσω επιβάτες. Επίσης, σημειώστε πως είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο της κατηγορίας του (Cd: 0.273 το χάτσμπακ και Cd: 0.25 το σεντάν), γεγονός που υπόσχεται ησυχία στην καμπίνα και οικονομία καυσίμου στον αυτοκινητόδρομο.


Το ότι το Focus είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της Ford αποτυπώνεται και στο εσωτερικό του. Εκεί την παράσταση κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε επιπλέον στοιχεία όπως το Head Up Display (το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Ford με HUD), η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού, η δυνατότητα δημιουργίας Wi-Fi hot spot στο οποίο μπορούν να συνδεθούν έως 10 (!) συσκευές και η εφαρμογή FordPass Connect, μέσω της οποίας, ο χρήστης μπορεί να μάθει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το όχημά του, να κάνει ένα τεχνικό έλεγχο της κατάστασής του, ή ακόμα και να το βάλει σε λειτουργία από μακριά (στις αυτόματες εκδόσεις μόνο).



Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων τώρα, το Focus είναι πληρέστατο επιλογών, αφού προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, diesel και ήπια υβριδικές βενζινοκίνητες εκδόσεις. Ξεκινώντας από τη βάση, συναντούμε τον πολυβραβευμένο 1.000άρη Ecoboost με 125 ίππους ενώ ψηλότερα υπάρχει η επιλογή του 1,5 λτ. Ecoboost των 182 ίππων. Επιπρόσθετα, το Focus έχει στο ενεργητικό δύο ήπια υβριδικά σύνολα με βάση τον προαναφερθέντα 1.000άρη κινητήρα, που υποστηρίζεται από μια ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG), η οποία βοηθά τον κινητήρα να ανακτήσει την ενέργεια που συνήθως χάνεται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος και του ρολαρίσματος, και έχουν ονομαστική ισχύ 125 και 155 ίππων, αντίστοιχα. Στο diesel, το Focus προσφέρεται αποκλειστικά με τον turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λτ. που αποδίδει 120 ίππους, ενώ σε wagon αμάξωμα υπάρχει και η downgraded εκδοχή των 95 ίππων. Οι παραπάνω εκδόσεις προσφέρονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ή με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Ford, πέραν από το βενζινοκίνητο 1.500άρι Focus χάτσμπακ και το diesel wagon με τα 120 άλογα που διατίθενται με 8άρι αυτόματο.



Τέλος, στην κορυφή της γκάμας συναντούμε την έκδοση ST που πέραν του σπορ χαρακτήρα που εκδηλώνεται από το επιθετικό ντιζάιν, την πιο σφικτή ανάρτηση, τα μεγαλύτερα φρένα και πολλά ακόμα στοιχεία εντός και εκτός καμπίνας, κρύβει κάτω από το καπό του τον Ecoboost turbo κινητήρα των 2,3 λτ. με απόδοση 280 ίππων.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Ford, έτσι και το Puma καλύπτεται με 8 ετών εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect, ενώ η απόκτησή του μπορεί να γίνει και μέσω του χρηματοδοτικού πρόγράμματος Ford Εύκολα με σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 1,99%.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

AUTOFIT PASXA
citroen