Η 12η  γενιά της Toyota Corolla, έρχεται αλλαγμένη και βελτιωμένη σε όλα τα επίπεδα φιλοδοξώντας να συνεχίσει την κορυφαία σε πωλήσεις πορεία των προκατόχων της. Έχει και υβριδική έκδοση που καίει «τί
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η 12η γενιά της Toyota Corolla, έρχεται αλλαγμένη και βελτιωμένη σε όλα τα επίπεδα φιλοδοξώντας να συνεχίσει την κορυφαία σε πωλήσεις πορεία των προκατόχων της. Έχει και υβριδική έκδοση που καίει «τίποτα»!

Toyota Corolla

2.664.021 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η Corolla, με όνομα βαρύ σαν ιστορία φιγουράρει στη γκάμα των μικρομεσαίων της Toyota, δίνοντας εκ νέου το παρών και στη χώρα μας, μετά την προ διετίας περίπου απόφαση της ιαπωνικής μάρκας να επαναφέρει το «θρυλικό» όνομα αντί του Auris.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» του εξωτερικού μέρους της Corolla, το χατσμπακ αμάξωμα συνδυάζει την αιχμηρή και δυναμική αισθητική των Ιαπώνων, με τις καμπύλες επιφάνειες των Ευρωπαίων. Στο σύνολο το αποτέλεσμα τραβάει τα βλέμματα και ξεχωρίζει από τις λεπτομέρειες. Αυτές εστιάζονται στα στενά LED φωτιστικά σώματα εμπρός σε συνδυασμό με την λεπτή γραμμή της μάσκας και τον τεράστιο αεραγωγό του προφυλακτήρα. Αντίστοιχα το μυώδες αμάξωμα στα πλαϊνά  ανασηκώνει την γραμμή του αμαξώματος προς τα πίσω, για να συμπληρωθεί από τα αντίστοιχης αισθητικής πίσω φωτιστικά σώματα, συμπληρώνοντας το ξεχωριστό του προφίλ. Στις εκδόσεις Black Edition, η διχρωμία (οροφή- αμαξώματος) έρχεται να δώσει ένα ακόμα πιο ευχάριστο αισθητικό αποτέλεσμα διευρύνοντας και μέσω αυτής το «πελατολόγιο» της Corolla σε πιο νεανικό φάσμα από ότι στο παρελθόν. Παράλληλα η Toyota διαφοροποιεί αισθητικά τη Corolla στις σεντάν εκδόσεις της για να καλύψει τις ανάγκες του πιο παραδοσιακού κοινού αυτής της κατηγορίας, με την σεντάν να διαθέτει πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.



Σε πλήρη συμβατότητα με την εξωτερική εμφάνιση, είναι και το εσωτερικό της Toyota Corolla που μεταξύ άλλων εκφράζει τον high tech χαρακτήρα του μοντέλου, όπως άλλωστε ορίζει το πνεύμα της εποχής. Μέρος των τεχνολογιών είναι ο 7ιντσος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η 8 ιντσών οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που κάθεται στο πάνω μέρος του ταμπλό. Προαιρετικά αυτός ο χαρακτήρας ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την 10 ιντσών απεικόνιση των βασικών πληροφοριών στο παρμπρίζ μέσω του Head Up Display. Φυσικά πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας Safety Sense της Toyota που με τη σειρά του αποτελείται από πλήθος επιμέρους συστημάτων. Αναφορικά με το κομμάτι των χώρων κρατείστε κατά νου πως τέσσερις ενήλικες επιβάτες θα φιλοξενηθούν άνετα στο εσωτερικό της, ενώ ο χώρος αποσκευών με τη σειρά του έχει όγκο 361 λίτρων.



Όντας διαθέσιμη σε αμαξώματα χάτσμπακ, σεντάν και βάγκον (Touring Sports), η Corolla μπορεί να εξοπλιστεί με τέσσερις επιλογές κινητήρων. Η πρώτη είναι αυτή του 1,2 λίτρων υπετροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα που αποδίδει 116 ίππους και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή CVT, ενώ αποκλειστικά στην σεντάν εκδοχή προσφέρεται ο 1.500άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας, που συναντούμε και στο Yaris, με απόδοση 125 ίππων. Aπό εκεί και πέρα υπάρχουν δύο υβριδικές εκδόσεις στην πρώτη περίπτωση ο βενζινοκινητήρας έχει χωρητικότητα 1.800 κυβικά και συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 72 ίππων (600V), ενώ στη δεύτερη  το θερμικό σύνολο έχει χωρητικότητα 2.000 κυβικών και συνδυάζεται με ένα ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων (650V). Αναφορικά με τις επιδόσεις των δύο τελευταίων εκδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε  10,9 και 7,9 δλ. αντίστοιχα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η μετάδοση γίνεται μέσω ενός ηλεκτρικά ελεγχόμενου κιβωτίου συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης ή πιο απλά e-CVT.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

PEIRAIOS LEASING
moto