Το Arona, το μικρό SUV της SEAT, προσφέρεται με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων, ενώ το σπορτίφ ταμπεραμέντο του το βάζει στη λίστα των fun2drive της κατηγορίας. Δες πως τα πηγαίνει στο δρόμο, πόσο «καίει»
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Arona, το μικρό SUV της SEAT, προσφέρεται με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων, ενώ το σπορτίφ ταμπεραμέντο του το βάζει στη λίστα των fun2drive της κατηγορίας. Δες πως τα πηγαίνει στο δρόμο, πόσο «καίει» και πόσο κοστίζει…

SEAT Arona

2.664.895 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το Arona αποτελεί την πρόταση της SEAT για την κατηγορία των μικρών Crossover και την πρώτη απόπειρα της ισπανικής φίρμας  να εισέλθει στην κλάση. Το Arona είναι «χτισμένο» στην πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου VW και είναι από τα πιο compact μοντέλα της κατηγορίας με μήκος 4.138 χλστ., πλάτος 1.780 χλστ. και ύψος 1.552 χλστ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Αισθητικά, το Arona διαθέτει τολμηρή εμπρόσθια όψη, με τη μάσκα να πλαισιώνεται από τριγωνικούς προβολείς. Από κει και πέρα βλέπουμε πως οι αεραγωγοί του είναι αρκετά μεγάλοι, ενώ οι προφυλακτήρες φέρουν πινελιές φινιρίσματος από αλουμίνιο. Στο πίσω μέρος την προσοχή τραβούν τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ υπάρχει τοποθετημένη αεροτομή στο χρώμα της οροφής, που έχει διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο αμάξωμα. Η διχρωμία τονίζεται από μια λεπτή γραμμή η οποία διατρέχει το αμάξωμα στο άνω άκρο των θυρών και συνεχίζει μέχρι το τζάμι της πόρτας του χώρου αποσκευών. 



Περνώντας στο εσωτερικό, η εμφάνιση χαρακτηρίζεται πιο απλή, με το τριάκτινο τιμόνι πολλών χρήσεων να συνοδεύεται από μεταλλικές λεπτομέρειες. Από κει και πέρα το νέο Arona κρύβει στη φαρέτρα του πλήθος πρόσθετων προαιρετικών, αλλά και στάνταρ συστημάτων, όπως ο ασύρματος φορτιστής για smartphone, η κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 8 ιντσών. Επιπλέον, το μικρό ισπανικό Crossover μπορεί να εξοπλιστεί και με μια ποικιλία συστημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αυτόματα προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (ACC), το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (BSD) και το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.
 


Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, τα οποία θα συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων, διατίθεται ένας τρικύλινδρος TSI βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρου, που προσφέρει 95 ή 110 άλογα, ενώ κορυφαία έκδοση για το Arona θα είναι η FR, η οποία θα εξοπλίζεται με τον νέο TSI Evo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λτ. που αποδίδει 150 ίππους. Στο diesel  διαθέσιμος θα είναι ο τετρακύλινδρος TDI 1,6 λίτρων σε με ισχύ 95 ίππων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και ένας, τριών κυλίνδρων TSI κινητήρας 1,0 λίτρου φυσικού αερίου (CNG), ο οποίος αποδίδει 90 άλογα, όπως ακριβώς και το νέο SEAT Ibiza.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen