Η Honda σκέφτεται να κατασκευάσει ένα νέο μικρό σπορ μοντέλο μέχρι το 2016. (Στη φωτογραφία είναι το Honda Concept EV).

Το νέο Honda Civic Type-R βρίσκεται στην... πράσινη κόλαση για δοκιμές.

Μέσα στο 2015 θα γίνει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Type-R.

Honda: Σκέψεις για νέο μικρό σπορ μοντέλο

5.358 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/9/2013

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει στο… πίσω μέρος του μυαλού της να κατασκευάσει ένα νέο μικρό σπορ μοντέλο έως το 2016.

 
Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, ωστόσο από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές προκύπτει ότι η Honda ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα νέο μικρό σπορ μοντέλο 900 κιλών, το οποίο θα εφοδιάζεται με έναν οικονομικό τετρακύλινδρο κινητήρα (1,3 ή 1,5 λτ.). Επίσης, το μικρό, αλλά ισχυρό μηχανικό σύνολο θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

Λέγεται ότι το συγκεκριμένο entry-level μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας θα αποτελεί δυνατό ανταγωνιστή των Toyota GT 86 και του Subaru BRZ, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται στα τέλη του 2015, ή στις αρχές του 2016.

Από την άλλη, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα δούμε τη νέα γενιά του Honda Civic Type-R μέσα στο 2015. Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε από τη ιαπωνική φίρμα ότι το ισχυρό μικρομεσαίο μοντέλο θα «φοράει» έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει πάνω από 280 ίππους. Από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε στα… χέρια μας, το νέο Type-R θα φέρει τετραπλή απόληξη εξάτμισης, μία εντυπωσιακή πίσω αεροτομή και μεγαλύτερους τροχούς από την προηγούμενη γενιά.

Tags: HONDA CIVIC