Kίνητρα για τα ηλεκτρικά αξίας 60 δις από την Γερμανία

1.659 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2019)

Οικονομικά κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων και αντικίνητρα για την συντήρηση και λειτουργία των συμβατικών αυτοκινήτων προβλέπει το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης.


To έκτακτο πακέτο των 60 δις δολαρίων που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση μέσω υψηλότερων κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων χαιρέτισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, κ. Herbert Diess.

Το σχέδιο προβλέπει συγκεκριμένα την παροχή μεγαλύτερων οικονομικών κινήτρων για την αγορά αυτοκινήτων με τιμή μικρότερη των 40.000 ευρώ από το 2023, την ίδια στιγμή που περιλαμβάνει πλάνο για να γίνουν τα συμβατικά αυτοκίνητα πιο δαπανηρά όσον αφορά το κόστος λειτουργίας και τους φόρους. Ακόμα, το σχέδιο προβλέπει σταδιακή αύξηση των τιμών της βενζίνης και του diesel μέχρι και τα 6 ευρώ/γέμισμα από το 2026.

Ο ίδιος ο Diess είπε ότι το πακέτο είναι ένα θετικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη στρατηγική του VW Group δηλώνοντας: «Χρειαζόμαστε μια αλλαγή στο σύστημα για να επιτευχθεί η ηλεκτρική κινητικότητα, το αυτοκίνητο θα χάσει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του τα επόμενα χρόνια, θα είναι ήσυχο, ασφαλές και καθαρό. Το πακέτο για το κλίμα περιέχει σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω επέκτασή του».

 Όσον αφορά την αύξηση της τιμής των καυσίμων ο Diess έκρινε ότι η κυβέρνηση έπραξε σωστά που αποφάσισε την σταδιακή αύξηση των τιμών, ώστε «να προστατεύσει τους φτωχούς και τους μικρούς επιχειρηματίες». Αντίθετα, μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από τις εταιρείες που προμηθεύουν την χώρα με καύσιμα αφού υποστηρίζουν πως ο στόχος πρέπει να είναι να «γίνουν τα καύσιμα πιο καθαρά και όχι να αυξηθούν οι τιμές τους».

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο πως η κυβέρνηση της Aνγκελα Μέρκελ βρισκόταν υπό πίεση στο να υπογραφτούν αυτά τα μέτρα, αφού η Γερμανία έχει μείνει πίσω όσον αφορά τα όρια εκπομπών αερίων ρύπων για κάθε χώρα.
 

LINGLONG VS TRAZANO
peugeot