• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Σχεδόν το 90% των πληροφοριών και το δεδομένων προέρχονται από την όρασή μας, οπότε κάθε «κρεμαστάρι» αυξάνει τα τυφλά σημεία (blind spots) κατά την οδήγηση.

Τι ορίζει ο ΚΟΚ & γιατί κάνει κακό στην υγεία;

5.738 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2021)

Τι λέει ο ΚΟΚ και τι γίνεται στο εξωτερικό
Επειδή ο καθρέπτης δεν χρησιμοποιείται ως... κρεμάστρα μόνο για την μάσκα αλλά και κάθε είδους μπιχλιμπίδι (αποσμητικό χώρου, θρησκευτικά σύμβολα, διακοσμητικά κ.α.) πολλές χώρες έχουν ειδική νομοθεσία για να περιοριστεί αυτό. Στο Κεμπέκ του Καναδά, για παράδειγμα, προβλέπεται πρόστιμο 171 δολαρίων σε όσους κρεμούν μάσκες στον καθρέπτη του αυτοκινήτου, ενώ στο Νιου Χάμπσαϊρ των ΗΠΑ είναι παράνομη η κακή αυτή συνήθεια. Στην Μεγάλη Βρετανία, πάλι, υπάρχει εδώ και δύο χρόνια νόμος που απαγορεύει κάθε είδους «κρεμαστάρι» αλλά και αυτοκόλλητα πάνω στο παρμπρίζ τα οποία περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού. Στην προκειμένη περίπτωση πιθανή παράβαση συνοδεύεται από πρόστιμο 100-1.000 λιρών αλλά και 3 πόντους ποινής.

Η τοποθέτηση μάσκας στον εσωτερικό καθρέπτη περιορίζει το οπτικό μας πεδίο ειδικά από την δεξιά πλευρά του δρόμου σε στροφές, πεζούς και μοτοσικλετιστές.

Η τοποθέτηση μάσκας στον εσωτερικό καθρέπτη περιορίζει το οπτικό μας πεδίο ειδικά από την δεξιά πλευρά του δρόμου σε στροφές, πεζούς και μοτοσικλετιστές.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στην Ελλάδα δεν έχει νομοθετηθεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, παρόμοια διάταξη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στο άρθρο 81 «Μηχανισμοί, εξαρτήματα και συσκευές οχημάτων» αναφέρεται στον ανεμοθώρακα (παρμπρίζ) και όχι ειδικά στους καθρέπτες, τονίζοντας πως «Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού».
 
Κακό για την ασφάλεια, επιβλαβές για την υγεία
Ειρωνικό δεν είναι ενώ η χρήση μάσκας αφορά την προστασία μας εντέλει να γίνεται επιβλαβής για εμάς και τους γύρω μας; Διότι πέρα από την ασφάλειά μας πλήττεται και η υγεία μας. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention) η κρεμασμένη στην καμπίνα μάσκα γίνεται εστία μετάδοσης μικροβίων, διότι κάθε μικροσωματίδιο στο εσωτερικό του οχήματος συσσωρεύεται στην εξωτερική πλευρά της μάσκας. Από την στιγμή, μάλιστα, που μένει ξεχασμένη στο αυτοκίνητο με κλειστά τα παράθυρα, ο αέρας δεν ανανεώνεται και η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη μικρόβια.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, εσύ θα συνεχίσεις να κρεμάς την μάσκα σου στον καθρέπτη του αυτοκινήτου;

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »