• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με αυτό το concept η Renault Sport θέλει να γιορτάσει τα 40α γενέθλια της και την επιστροφή της στην F1.

Στο πίσω μέρος χαρακτηριστικός είναι ο αεροδυναμικός διαχύτης με τις Akrapovic απολήξεις της εξάτμισης να τραβούν τα βλέμματα.

Για το καλύτερο πάτημα του «καυτού» Clio RS 16 χρησιμοποιούνται οι ζάντες 19 ιντσών Speedline Turini, με λάστιχα Michelin Pilot Sport διαστάσεων 235/35.

Το γαλλικό «πυραυλάκι» πήρε δάνειο τελικά, τον κινητήρα 2,0 λίτρων του Renault Megane RS 275 Trophy-R.

Νέο Renault Clio RS 16 +vid

7.177 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/5/2016

Η Renault Sport παρουσίασε στο GP Μονακό το νέο Renault Clio RS 16, που κρύβει κάτω από το καπό του τον κινητήρα του μεγαλύτερου «αδελφού» του, Renault Megane RS.

 
Το RS16 είναι το πρωτότυπο μοντέλο, που παρουσιάστηκε 2 μέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν, στο GP του Μονακό και μάλιστα έγινε μια επίδειξη, με τον οδηγό της F1, Kevin Magnussen να κάθεται πίσω από το τιμόνι του και να το κινεί σε γρήγορους ρυθμούς. Με αυτό το concept η Renault Sport θέλει να γιορτάσει τα 40α γενέθλια της και την επιστροφή της στην F1.


Το γαλλικό «πυραυλάκι» πήρε δάνειο τελικά τον κινητήρα 2,0 λίτρων του Renault Megane RS 275 Trophy-R, που μέχρι πρότινος ήταν ο κάτοχος του ρεκόρ στα προσθιοκίνητα στην πίστα του Νιρμπουργκρίνγκ, με απόδοση 275 ίππων και 360 Nm ροπής, μαζί με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Σε συνδυασμό με το πιο ελαφρύ αμάξωμα του μικρότερου σε διαστάσεις Clio RS, η γαλλική φίρμα φαίνεται να στοχεύει στην τοποθέτηση του στην ιστορία της Renault Sport, ανάμεσα στο κεντρομήχανο R5 Turbo και το πιο πρόφατο Clio V6. 

Tags: RENAULT CLIO, rs, rs16