• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μικρές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση του Renault Clio RS KZ 01, με την προσοχή της Renault Sport να έχει στραφεί περισσότερο στον κινητήρα.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ειδική έκδοση του Clio RS θα έχει ιπποδύναμη 253 ίππων (50 περισσότερα από το Clio RS).

Οι φήμες που επικρατούν για το γαλλικό «πυραυλάκι», το θέλουν να κρύβει κάτω από το καπό του τον κινητήρα του μεγαλύτερου «αδελφού» του, Renault Megane RS.

Τιμόνι δανεισμένο από την τεχνολογία της Renault στην F1 φαίνεται να «φοράει» το Clio RS KZ 01.

Ειδική έκδοση Clio RS

8.513 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/5/2016

Πληροφορίες και εικόνες μια ειδικής έκδοσης του Renault Clio RS ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και φαίνεται πως το «καυτό» μικρό της γαλλικής εταιρείας έρχεται γεμάτο εκπλήξεις.

 
Στο εξωτερικό δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές, με την Renault Sport να έχει εστιάσει κατά πολύ στα… απόκρυφα σημεία του Clio RS. Οι φήμες που επικρατούν για το γαλλικό «πυραυλάκι», το θέλουν να κρύβει κάτω από το καπό του τον κινητήρα του μεγαλύτερου «αδελφού» του, Renault Megane RS.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης το concept της ειδικής έκδοσης του Clio RS, το οποίο έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία KZ 01, θα έχει ιπποδύναμη 253 ίππων, κάτι που σημαίνει 50 περισσότερους, από το ήδη υπάρχον Clio RS των 203 ίππων. Αυτή η αύξηση της ιπποδύναμης έρχεται με δυο πιθανά σενάρια, ή την βελτίωση του μοτέρ των 1,6 λτ. που «φοράει» το Clio RS ή μια πιο «ήσυχη» έκδοση του 2λιτρου μοτέρ του Megane RS.

Το downsizing του κινητήρα των Clio RS, από 2.000 κ.εκ. σε 1.600 κ.εκ.,είχε απογοητεύσει αρκετούς όταν συνέβη, αλλά η απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή, έρχεται και φαίνεται ότι θα… κλείσει στόματα. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν, από την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά και το Peugeot 308 GTi των 270 ίππων, που έρχονται από 1.600άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Η επίσημη παρουσίαση του Clio RS KZ 01 θα γίνει στις 29 Μαΐου, στο Grand Prix του Μονακό, ενώ φημολογείται ότι όταν ενταχθεί στην γραμμή παραγωγής της Renault, θα διατεθεί σε 500 μονάδες. Σε αναμονή εξελίξεων και περαιτέρω λεπτομερειών για την ειδική έκδοση, Renault Clio RS KZ 01

Θα θέλατε να δείτε το Clio RS να επιστρέφει σε 2λιτρο μηχανικό σύνολο;