H teaser φωτογραφία που δημοσίευσε η Lotus.

Νέο υβριδικό sportscar ετοιμάζει η Lotus

1.844 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2021)

Mεγαλεπήβολα είναι τα πλάνα της Lotus για το 2021, αφού η φίρμα έχει αρχίσει την δουλειά για να παρουσιάσει μια σειρά από νέα αυτοκίνητα.


H Lotus ανακοίνωσε και επίσημα πως θα αρχίσει να κατασκευάζει ένα νέο sportscar μέσα στο 2021, κάνοντας γνωστό παράλληλα πως οι Elise, Exige και Evora μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο παραγωγής τους.

Το νέο μοντέλο έχει την ονομασία «Τype 131», πρόκειται να τοποθετηθεί πάνω από την Evora και πρόκειται να αποτελέσει τον διάδοχο της Esprit, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί πως το νέο αυτοκίνητο θα υιοθετήσει το ίδιο όνομα όταν παρουσιαστεί επισήμως.

Η Lotus προλόγισε τον ερχομό του νέου μοντέλου με μια teaser εικόνα στην οποία υπάρχουν τρία αυτοκίνητα, το καθένα να καλύπτεται από το δικό του πέπλο, δίπλα στην ηλεκτρική Evija, που επίσης πρόκειται να μπει σε παραγωγή μέσα στο 2021. Τα τρία μοντέλα θα είναι ουσιαστικά οι νέες γενιές των Elise, Exige και Evora.

Το Type 131 θα βασιστεί πάνω στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα από αλουμίνιο πάνω στην οποία βασίζονται και τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο πως θα έχει στο μηχανοστάσιο έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων από την Toyota που θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία, ώστε η απόδοσή του να φτάσει τα 500 άλογα.

Το νέο βρετανικό sportscar θα συναρμολογηθεί στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της φίρμας στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου, σαν μέρος της στρατηγικής «Vision80» της εταιρείας. Η Lotus θα μεταφέρει επίσης δύο μικρότερα εργοστάσια που διατηρεί στο Norwich με σκοπό να αυξήσει την παραγωγή αυτοκινήτων ενώ επίσης έχει ξεκινήσει την πρόσληψη 250 εργαζομένων στους τομείς της κατασκευής και της έρευνας.
 

Toyota
moto