• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι φωτογραφίες του νέου Mazda Hazumi concept αποκαλύπτουν ένα δυναμικό μικρό μοντέλο, που υιοθετεί τις γραμμές της σχεδιαστικής γλώσσας Kodo της ιαπωνικής φίρμας.

Σε επίπεδο διαστάσεων, το νέο Hazumi έχει 4.070 χλστ. μήκος, 1.730 χλστ. πλάτος και 1.450 χλστ. ύψος, με το μεταξόνιό του να βρίσκεται στα 2.585 χλστ.

Mε έναν νέο 1,5 λτ. turbodiesel κινητήρα, τεχνολογίας SKYACTIV-D προδιαγραφών Euro 6 εφοδιάζεται το νέο Hazumi concept.

Στο εσωτερικό -όπως στα περισσότερα concepts- επικρατεί ο φουτουριστικός διάκοσμος με μια οθόνη αφής που φέρει το σύστημα infotainment.

«Ντεμπούτο» για το νέο Mazda Hazumi concept

4.889 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/3/2014

Αποκαλύφθηκε το νέο πρωτότυπο της Mazda, το οποίο αποτελεί τον προάγγελο της νέας γενιάς Mazda2, ενώ το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι το φθινόπωρο.

 
Οι φωτογραφίες του νέου Mazda Hazumi concept αποκαλύπτουν ένα δυναμικό μικρό μοντέλο, που υιοθετεί τις γραμμές της σχεδιαστικής γλώσσας Kodo της ιαπωνικής φίρμας, ενώ το μικρό πρωτότυπο δανείζεται στοιχεία και από το νέο Mazda3, με τα νέα μακρόστενα φανάρια μπροστά να ξεχωρίζουν (με φώτα ημέρας LED) και τις χαρακτηριστικές «νευρώσεις» στο καπό να δίνουν ένα σύγχρονο στιλ. Σε επίπεδο διαστάσεων, το νέο Hazumi έχει 4.070 χλστ. μήκος, 1.730 χλστ. πλάτος και 1.450 χλστ. ύψος, με το μεταξόνιό του να βρίσκεται στα 2.585 χλστ.

Στο εσωτερικό -όπως στα περισσότερα concepts- επικρατεί ο φουτουριστικός διάκοσμος με μια οθόνη αφής που φέρει το σύστημα infotainment, ενώ το εν λόγω concept διαθέτει και σύστημα Heads-up display.

Στο μηχανικό κομμάτι το νέο Hazumi εφοδιάζεται με έναν νέο 1,5 λτ. turbodiesel κινητήρα, τεχνολογίας SKYACTIV-D προδιαγραφών Euro 6, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ οι εκπομπές ρύπων του συγκεκριμένου μοτέρ αναμένονται να περιορίζονται κάτω από τα 90 γρ./χλμ. Περισσότερα στοιχεία για το εν λόγω κινητήρα δεν έχουν γίνει -προς το παρόν- γνωστά.

Τέλος, το εν λόγω concept -σύμφωνα με πληροφορίες- θα αποτελέσει τη βάση για το νέο Mazda2, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι του Παρισιού το φθινόπωρο, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές το 2015.