Οδηγός επιβίωσης στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγός επιβίωσης στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών

11.790 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2015)

Το auto Τρίτη χαρτογραφεί τα 30 άκρως επικίνδυνα σημεία της γνωστής καρμανιόλας Κορίνθου-Πατρών, που καθυστερεί ακόμα να γίνει ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος. Βάλτε τα στο NAVI σας!

Με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, χωρίς προστατευτικές μπάρες ασφαλείας, χωρίς ουσιαστική λωρίδα έκτακτης ανάγκης, χωρίς φωτισμό και πολλά ακόμα «χωρίς», η καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών μόνο κατΆ ευφημισμό μπορούσε να χαρακτηριστεί «εθνική οδός». Δεν είναι φυσικά τυχαίο, που σε σχετική μελέτη, τα περισσότερα επικίνδυνα σημεία των ελληνικών αυτοκινητόδρομων βρίσκονται στην Κορίνθου-Πατρών. Εκατοντάδες νεκροί οδηγοί και επιβάτες πλήρωσαν τον οβολό τους για αυτό το έκτρωμα, που κάποιοι χαρακτήριζαν «εθνική οδό» και μας επέβαλαν να πληρώνουμε διόδια. Προκαταβολικά, για να… φτιαχτεί! 
Τελικά τον Αύγουστο του 2008 υπεγράφη η έναρξη της παραχώρησης για τον εκσυγχρονισμό της Κορίνθου-Πατρών με τα έργα να «πατούν» στον υφιστάμενο δρόμο. Στα μέσα του 2011 οι εργασίες σταμάτησαν εξαιτίας έλλειψης χρηματικών πόρων. Τον Δεκέμβριο του 2013 υπεγράφη η επανεκκίνηση του έργου. Σήμερα τα πράγματα προχωρούν, αλλά είναι ακόμη πιο επικίνδυνα μιας και τα έργα γίνονται παράλληλα με τη χρήση του δρόμου! Και φυσικά χρήση με διόδια, εν είδη εισιτηρίου για ένα ταξίδι στον άλλο κόσμο ή στην καλύτερη περίπτωση στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Διαβάστε επίσης την επιστολή που μας είχε προωθήσει ένας αναγνώστης.
Ζήσαμε και περιγράφουμε τους κινδύνους
Στο τιμόνι μιας άνετης και ασφαλούς Toyota Corolla 1,4 D-4D αποφασίσαμε να οδηγήσουμε την Κορίνθου-Πατρών εμπρός-πίσω και να καταγράψουμε, τόσο τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει ένας οδηγός, όσο και χαρτογραφήσουμε  τα σημεία, που κρίναμε ως εξαιρετικά επικίνδυνα. καταγράφοντας τις συντεταγμένες τους για να μπορέσει ο καθένας να τα περάσει στο GPS του και να έχει έναν έξυπνο συνοδηγό στο δρόμο προς την ασφάλεια. 
Ο χρόνος, που χρειάστηκε για να καλύψουμε με ασφάλεια τη διαδρομή Κορίνθου-Πάτρας, ήταν περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, χωρίς να βρούμε πολλές νταλίκες στο διάβα μας. Στον χάρτη βλέπετε τα 10 πιο επικίνδυνα σημεία και σε ποιό χιλιόμετρο βρίσκονται. Για να τα περάσετε στο NAVI σας χρειάζονται τα γεωγραφικά στίγματα που ακολουθούν στις επόμενες σελίδες μαζί και με τα υπόλοιπα SOS σημεία, που εντοπίσαμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

citroen
test center