2 φωτογραφίες »

Βλέπετε τις αποκλειστικές ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του autotriti.gr, αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση που θα έχει το ID.1.

Παράταση στην έλευση του VW ID.1

2.644 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2021)

Αργότερα απ` ότι αρχικά υπολόγιζε θα προσφέρει στο κοινό η VW το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που θα έχει την ονομασία ID.1.


Πριν από λίγες ημέρες η Volkswagen πραγματοποίησε την παρουσίαση της νέας στρατηγικής που αναμένεται να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, η οποία φέρει την ονομασία «Accelerate» και είναι επικεντρωμένη στην ηλεκτροκίνηση και της αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης, για την οποία σας ενημερώσαμε.
 
Όπως λοιπόν προκύπτει από αυτή, η έλευση του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που θα έχει την ονομασία ID.1 θα πάρει παράταση περίπου δύο ετών, καθώς αν και το μοντέλο αναμένονταν περί το 2023, το νέο πλάνο προβλέπει πως θα είναι διαθέσιμο το 2025. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως μένουν πίσω στο σύνολό τους τα πλάνα της γερμανικής εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση, καθώς έχει παρθεί η απόφαση τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο να λανσάρεται στις αγορές.
 
Επιστρέφοντας στο ID.1, θα βασίζεται σε μία προσαρμοσμένη για τις ανάγκες του έκδοση της πλατφόρμας MEB του Ομίλου, ενώ το μέγεθος του θα το τοποθετεί περίπου ανάμεσα στο Up! και το Polo. Όμως το γεγονός ότι δε θα υπάρχει κινητήρας καύσης θα του προσφέρει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό που θα ξεπερνούν αυτούς του σημερινού Polo.
 
Για το ID.1 η Volkswagen έχει υποδηλώσει στο παρελθόν πως το κόστος αγοράς του θα βρίσκεται περίπου στο φάσμα των 20.000 ευρώ, ενώ να σημειώσουμε πως δε δόθηκε κάποια συγκεκριμένη εξήγηση για την αιτία της καθυστέρησης. Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το νέο πλάνο της VW μεταξύ άλλων προβλέπει ότι έως το 2030 περισσότερο από το 70% των αυτοκινήτων της εταιρείας που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

AUTOFIT PASXA
skoda