Δυναμική σχεδίαση, στην οποία ξεχωρίζουν οι εισαγωγές αέρα, αλλά και οι προβολείς LED.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δυναμική σχεδίαση, στην οποία ξεχωρίζουν οι εισαγωγές αέρα, αλλά και οι προβολείς LED.

Porsche Mission E: Ηλεκτρικό με 600 ίππους

3.257 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2015)

Η Porsche παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης ένα άκρως φουτουριστικό και πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο βάφτισε Mission E.

Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι δυναμική, με εντυπωσιακές καμπύλες, διαθέτει τέσσερις πόρτες, χαμηλό ύψος αμαξώματος που δεν ξεπερνάει τα 1,3 μέτρα, ενώ ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, αλλά και οι προβολείς LED. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ατσάλι και ανθρακονήματα (ακόμα και οι ζάντες είναι από ανθρακονήματα, διαστάσεων 21 και 22 ιντσών) ώστε να διατηρηθεί το βάρος σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Η Porsche χρησιμοποιεί για την Mission E όλη την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει τόσο από τη κατασκευή της 918 Spyder, όσο και από τα αγωνιστικά ηλεκτρικά της. Έτσι κινείται από δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 600+ ίππους, με τα πρώτα 100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,5 δλ., ενώ τα 0-200 χλμ/ώρα έρχονται σε 12 δλ. Η ροπή μεταδίδεται μεμονωμένα σε κάθε τροχό μέσω torque vectoring, ενώ έχει ενσωματωθεί και τετραδιεύθυνση, ώστε η Mission E να είναι ακόμα πιο ευέλικτη.Παρά τη μεγάλη ισχύ και τις εξαιρετικές επιδόσεις, η αυτονομία της Mission E αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Πρωτοποριακή είναι όμως και η μέθοδος φόρτισης, την οποία η Porsche ονομάζει turbo charging, μέσω της οποίας οι μπαταρίες φορτίζονται στο 80% με φορτιστή 800V, επιτρέποντας έτσι στη Porsche να καλύπτει περίπου 400 χλμ.Ακρως φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό της, με τέσσερα ξεχωριστά καθίσμα, ενώ άκρως εντυπωσιακός είναι και ο πίνακας οργάνων - οθόνη LED, που απεικονίζει τα 5 παραδοσιακά στρογγυλά όργανα των Porsche.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, χάλυβα και ανθρακονήματα, ώστε το βάρος να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, χάλυβα και ανθρακονήματα, ώστε το βάρος να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

TI LINGLONG AGORAZO
skoda