ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πότε θα μειωθούν τα διόδια της Αττικής Οδού στα 2,50 ευρώ

3.060 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2024)
Πότε θα μειωθούν τα διόδια της Αττικής Οδού στα 2,50 ευρώ

- Δεν μειώνονται ακόμα τα διόδια στην Αττική Οδό.
- Εν αναμονή της υπογραφής της νέας σύμβασης.
- Πάει για το 2025 η μείωση στα 2,50 ευρώ.
- Προτεραιότητα στις επεκτάσεις αυτή της Λεωφόρου Κύμης.

Δεν μειώνονται ακόμα τα διόδια στην Ατ. Οδό

Απέχει ακόμα χρονικά η μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού από τα 2,80 ευρώ στα 2,50 ευρώ. Μπορεί η απόφαση να είναι ειλημμένη, ωστόσο οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου θα κάνουν αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να δουν τη μείωση αυτή να ισχύει στην πράξη.

Εν αναμονή της υπογραφής της νέας σύμβασης

Για να συμβεί η μείωση αυτή θα πρέπει να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης, η οποία όπως προβλέπεται, θα ενεργοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2025. Θυμίζουμε πως η Αττική Οδός θα περάσει στα χέρια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο κατέθεσε πρόταση που ανήλθε σε 3.270.000.000 ευρώ, όντας η πιο συμφέρουσα σε σχέση με τις υπόλοιπες πέντε. Μετά την υπογραφή της σύμβασης θα υπάρξει και η μείωση της τιμής στα διόδια, όπως προβλέπεται από τη νέα σύμβαση.

Προτεραιότητα στις επεκτάσεις αυτή της Λεωφόρου Κύμης

Αναφορικά με τις επεκτάσεις που έχουν προγραμματιστεί, σε πρώτο πλάνο είναι η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης. Το έργο πάει προς το 2025 αν και μεσολαβούν προσφυγές, οι οποίες ενδεχομένως να τραβήξουν πιο πίσω χρονικά τις όποιες εξελίξεις. Η επέκταση, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, θα ξεκινάει από τον κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει στον κόμβο Καλυφτάκη στην Κάτω Κηφισιά.

Toyota
IVECO DAILY