9 φωτογραφίες »

Εντυπωσιακό σε σχεδίαση, και ποιότητα είναι το εσωτερικό του νέου Peugeot 208, που φέρνει νέα στάνταρ στη μικρή κατηγορία στους παραπάνω τομείς.

Εσωτερικό: Αλλα κόλπα σε σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα & καλύτεροι χώροι

284.308 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2021)

Το εσωτερικό της 2ης γενιάς του Peugeot 208 πάει τη λογική i-Cockpit της Peugeot ένα βήμα πιο πέρα «διορθώνοντας» και εξαλείφοντας όποιες «παιδικές ασθένειες» είχε η πρώτη του γενιά. Ξεχωρίζει και πάλι για την όμορφη και οδηγοκεντρική του προσέγγιση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως είναι το μικρό και πάλι τιμόνι με τις «κοφτές» επιφάνειες πάνω και κάτω, τους ξεχωριστούς και πρακτικούς διακόπτες στην κεντρική κονσόλα, τον προαιρετικό, αλλά εντυπωσιακό, 3D ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό (5, 7 ή 10 ιντσών ανάλογα την έκδοση) που συμπληρώνει τον high-tech χαρακτήρα του.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η θέση οδήγησης και η εργονομία γενικότερα, όμως η πραγματική διαφορά εντοπίζεται στη σχεδίαση του ταμπλό και την ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματός του. Το μαλακό αφρώδες υλικό που «ντύνει» το πάνω μέρος του ταμπλό είναι κορυφαίας ποιότητας ενώ παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά τμήματα που «κουμπώνουν» πάνω σε αυτό, το επίπεδο συναρμολόγησης είναι εξαιρετικό. Αντίστοιχα προσεγμένο είναι και το φινίρισμα που επιβεβαιώνει με πειστικό τρόπο την άνοδο στο επίπεδο ποιότητας του νέου Peugeot 208. Οι θήκες για αντικείμενα θα ικανοποιήσουν, με αυτή που βρίσκεται κάτω από την κεντρική κονσόλα να εντυπωσιάζει με την χωρητικότητα και τη χρηστικότητά της, ενώ προσφέρει και επαγωγική φόρτιση smartphone. Τέλος, το όμορφο εσωτερικό του 208 ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα διατήρησης της λωρίδας, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης, cruise control, αναγνώριση ορίων ταχύτητας κ.α.

Όσον αφορά στους χώρους του, η αρχική εντύπωση πως πρόκειται για ένα τυπικά μικρό αυτοκίνητο που έχει «χάσει» σε χώρους, δημιουργείται από τις μικρές πόρτες που δυσχεραίνουν την επιβίβαση/αποβίβαση άνω του μέσου ύψους επιβατών. Τα νούμερα είναι «αδιάσειστα» στοιχεία ωστόσο για την συνολική αναβάθμισή του και στους χώρους σε σχέση με το προηγούμενο. Εκτός από το μικρότερο εσωτερικό πλάτος του πίσω καθίσματος κατά 20 χλστ. (λογικό από την συνολική μείωση του πλάτους του αμαξώματος) όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι σημαντικά καλύτερες. Το 208 έχει μεγαλύτερο αέρα για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω λοιπόν και είναι σε θέση να καλύψει με άνεση 4 επιβάτες. Την ίδια στιγμή και μέσω της συνολικής αύξησης του μήκους, προσφέρει κατά 26 λίτρα περισσότερο χώρο αποσκευών (311 λίτρα), μια τιμή που είναι μεν ικανοποιητική, αλλά η κλάση έχει ανέβει αρκετά σε κάποια ανταγωνιστικά μοντέλα.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
KIA