• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη δοκιμή: Νέο Peugeot 208

236.885 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/11/2019

Η Peugeot παίζει τα πιο δυνατά της χαρτιά τελευταία και συμπληρώνει την γκάμα της με το νέο 208. Ένα μοντέλο που μπορεί να της δώσει την παρτίδα στο τραπέζι των μικρών τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα.

Δεν χρειάζεται να είσαι «της δουλειάς» για να αντιληφθείς την συνολική αναβάθμιση που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της Peugeot τελευταία. Μια απλή επαφή με τα νεότερα μοντέλα της από το 308 και μετά, αρκεί για να διαπιστώσεις πως ο όμιλος PSA σχεδιάζει πολύ προσεκτικά κάθε βήμα του και για το λόγο αυτό έχει καταφέρει να μπει πιο ισχυρός από ποτέ στον αυτοκινητικό χάρτη. Και δεν είναι το όνομα που τον κάνει δυνατό, αλλά το προϊόν αυτό καθ΄αυτό. Αφού συμπλήρωσε τις SUV προτάσεις της στις αντίστοιχες κατηγορίες με τα 3008 και 5008 και αφού έφερε -σε πείσμα των καιρών- το εντυπωσιακό σεντάν (και στέισον) νέο Peugeot 508, ήρθε η ώρα να κάνει το «μπαμ» με το σημαντικότερο μοντέλο βάση πωλήσεων στην γκάμα της, το 208. Και το κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει και με το crossover αδελφάκι του, το νέο 2008 που αναμένεται προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Το νέο 208 μάλιστα έρχεται σε μια περίοδο που η μικρή κατηγορία έχει κατά κάποιο τρόπο συμπληρωθεί με τις νεότερες αφίξεις της (πρόσφατα λανσαρίστηκε το νέο Renault Clio) και λίγο πριν την εμφάνιση των επόμενων hot προτάσεών της (σ.σ το Οpel Corsa πριν το τέλος του έτους και το Toyota Yaris το 2020). Σε αυτή την παρτίδα με την αφρόκρεμα των μικρών, το νέο 208 είναι το πιο δυνατό «φύλλο» στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Ας δούμε όμως γιατί...

Εμφάνιση: Το πιο επιβλητικό μικρό στους δρόμους
Σχεδιαστικά, το νέο Peugeot 208 δεν έχει τίποτα κοινό με το μοντέλο που αντικαθιστά, με την Peugeot να καταφέρνει να περάσει πλήρως το νέο της σχεδιαστικό προφίλ παρά τις δυσκολίες που συνάντησε με τις περιορισμένες διαστάσεις του. Όσον αφορά αυτές, το νέο 208 είναι κατά 8,2 εκατοστά μεγαλύτερο σε μήκος ξεπερνώντας έτσι τα 4 μέτρα για πρώτη φορά (4.055 χλστ.) ενώ το πλάτος του έχει μειωθεί κατά 84 χλστ. (1.745 χλστ.) και το ύψος κατά 30 χλστ. (1.430 χλστ.). Το μεταξόνιο τέλος είναι μόλις κατά 2 χλστ. πιο μακρύ (μήκος 2.540 χλστ.). Σχεδιαστικά λοιπόν το πιο κόμπακτ σε διαστάσεις νέο 208 είναι εντυπωσιακό σπιθαμή προς σπιθαμή, με το εμπρός μέρος να  εκφράζει έντονο δυναμισμό μέσω της μεγάλης μάσκας, των «νυχιών» των LED φωτιστικών σωμάτων και των «χαυλιόδοντων» που εκτείνονται χαμηλά στον προφυλακτήρα. Οι έντονες γραμμές του καπό συνεχίζονται και στα πλαϊνά του αμαξώματος ενώ είναι εμφανής ή πιο σπορ γραμμή και το «φούσκωμα» των πίσω ώμων του αμαξώματος από τις απλές του εκδόσεις. Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα όμορφα φωτιστικά σώματα και την μαύρη φάσα που τα ενώνει να συμπληρώνουν το «φρέσκο» και επιβλητικό του προφίλ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

55 διαθέσιμα άρθρα για PEUGEOT  208

 
Σχολιάστε την είδηση 8 σχόλια