Πρωτιά για το Dacia Sandero στις ευρωπαϊκές πωλήσεις Νοεμβρίου

Πρωτιά για το Dacia Sandero στις ευρωπαϊκές πωλήσεις Νοεμβρίου

Πρωτιά για το Dacia Sandero στις ευρωπαϊκές πωλήσεις Νοεμβρίου

1.132 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2023)

- Σημείωσε άνοδο 9,5%, αφήνοντας το Tesla Model Y στην δεύτερη θέση
- Ανέκαμψε το Tesla Model Y μετά από διένεξη με Σουηδούς μηχανικούς
- Μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Sandero και Model Y για την πρωτιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του 2023

Σημείωσε άνοδο 9,5%, αφήνοντας το Tesla Model Y στην δεύτερη θέση

Πρωτιά για δεύτερο μήνα στη σειρά σημείωσε το Dacia Sandero στις ευρωπαϊκές αγορές. Με άνοδο 9,5 ποσοστιαίων μονάδων και 19.760 συνολικές πωλήσεις τον Νοέμβριο. Στο ενδεκάμηνο του 2023, θα είναι η τέταρτη φορά που το συγκεκριμένο μοντέλο της Dacia παίρνει το στέμμα  των Ευρωπαϊκών αγορών. Ενώ, με 2.296 πωλήσεις λιγότερες ακολουθά το Model Y της Tesla, που σημείωσε μείωση 8.2% στις πωλήσεις του Νοεμβρίου.

Ανέκαμψε το Tesla Model Y μετά από διένεξη με Σουηδούς μηχανικούς

Η δεύτερη θέση, παρ΄ όλα αυτά, είναι αισιόδοξα νέα για την Tesla αφού τον περασμένο Οκτώβριο το Model Y είχε βγει εκτός δεκάδας. Η κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις του ίσως οφείλεται η διένεξη της εταιρίας με συνδικάτα και συνταξιοδοτικά ταμία σκανδιναβικών χωρών, αφού η εταιρία απέρριψε την αίτηση για δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης σε θέματα μισθοδοσίας που πρότειναν Σουηδοί μηχανικοί. Λιμενεργάτες γειτονικών χωρών, της Δανίας, Φινλανδίας και Νορβηγίας προχώρησαν σε πράξεις στήριξης των Σουηδών μηχανικών, αναγκάζοντας  την Tesla να μεταφέρει τα οχήματα στη Σουηδία με φορτηγά απ΄ την κεντρική Ευρώπη.

Μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Sandero και Model Y για την πρωτιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του 2023

Το Model Y ήταν στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων τον Φεβρουάριο, τον Μάιο και τον Αύγουστο. Αν η διένεξη με τους Σουηδούς μηχανικούς έχει όντως πάψει να επηρεάζει τις πωλήσεις της εταιρίας, η Tesla και το Model Y θα είναι σε θέση κατάκτησης του τροπαίου των Ευρωπαϊκών αυτοκινητιστικών πωλήσεων του 2023, με 229.960 συνολικές πωλήσεις. Το αστέρι του φθινοπώρου όμως, το Dacia Sandero είναι λιγότερο από 15.000 πωλήσεις μακριά απ΄ την διεκδίκηση του τίτλου. Ο μήνας Δεκέμβρης, αναμένεται να είναι μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των δύο μοντέλων για την πρωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές.

ford
skoda