• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στα χνάρια των θρυλικών προγόνων τους, τo Clio RS και το Peugeot 208 GTi έρχονται για να λατρευτούν!

Κόκκινες δαγκάνες και τεράστια δισκόφρενα χαρακτηρίζουν τα δύο αυτοκίνητα. Εδώ βλέπουμε αυτά του Peugeot 208 GTi.

Renault Clio RS vs Peugeot 208 GTi: Θρυλική κόντρα!

35.558 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2013

Στα χνάρια των θρυλικών προγόνων τους, τo Clio RS και το Peugeot 208 GTi έρχονται «καυτά-καυτά», για να λατρευτούν από τους θιασώτες της σπορ οδήγησης και για να στοιχειώσουν τα όνειρά τους.

 
Ανέκαθεν οι μικρές γαλλικές «βόμβες» ασκούσαν ιδιαίτερη γοητεία στο κοινό της σπορ οδήγησης. Και όχι τυχαία. Προσιτές, αλλά και ικανές για μεγάλες οδηγικές συγκινήσεις, κατάφεραν να γράψουν ιστορία. Ποιος πραγματικός οδηγός ξεχνάει το Peugeot 205 GTi πίσω στο 1984 ή τα νεότερα 106/206,207 GTi; Για να μην πούμε για τις εκδόσεις Rally… Ποιος δεν ζήλεψε τα Renault 5 Turbo, δεν ονειρεύτηκε ένα Renault Clio Williams και δεν παρακολούθησε την εξέλιξη των «καυτών» Clio μέχρι και το 2λιτρο RS της προηγούμενης γενιάς; 
Είναι προφανές λοιπόν πως, η Peugeot και η Renault δε θα μπορούσαν να αφήσουν ακαλλιέργητα χωράφια που τις δόξασαν και έτσι, ετοίμασαν τις πιο δυναμικές εκδόσεις του 208 και του, 4ης γενιάς, Clio αντίστοιχα.

Βάζουν φωτιά με την εμφάνισή τους
Σήμερα, η προσέγγιση της Peugeot είναι πολύ πιο σύνθετη αισθητικά από μερικά αυτοκόλλητα, που διαφοροποιούσαν αισθητικά το 205 GTi. Το 208 GTi βασίζεται στην 3θυρη έκδοση του νέου 208, αλλά έχει πολλές λεπτομέρειες που το κάνουν να κάνει «μπαμ» από μακριά. Πιο χαρακτηριστικές είναι η γαλλική σημαία στη γρίλια της μάσκας, οι προβολείς ομίχλης, το σιρίτι από LED στο ρόλο των φλας, οι πλευρικοί καθρέπτες σε σατινέ χρώμα, οι αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών, ενώ πιο ενδεικτική είναι η χρωμιωμένη γραμμή που φτάνει μέχρι τον ώμο του αμαξώματος, καταλήγοντας στο κόκκινο έμβλημα του GTi, θυμίζοντας το αντίστοιχο μοτίβο που γνωρίσαμε στο 205 GTi. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει το χρωμιωμένο σπόιλερ που πλαισιώνει τις τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης. 

Το Clio Renault Sport με αεροδυναμική από F1
Το πεντάθυρο, αλλά με look τρίθυρου χάρη στις κρυμμένες λαβές των πίσω θυρών, Clio R.S. -χωρίς να είναι κραυγαλέο- ξεχωρίζει  με το αεροδυναμικό κιτ του, το οποίο περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές μπροστά, πλαϊνά σπόιλερ, πίσω διαχύτη και διπλές απολήξεις εξάτμισης στο πίσω μέρος. Μάλιστα, ο διαχύτης και η αεροτομή παράγουν 80 και 20% αντίστοιχα, περισσότερο κάθετο φορτίο, ενδεικτικό της αεροδυναμικής μελέτης που έχει γίνει. Ιδιαίτερο χρώμα δίνουν οι μαύροι καθρέφτες και οι ζάντες αλουμινίου, ενώ ξεχωρίζουν οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και οι τετραγωνισμένες απολήξεις των εξατμίσεων.

200 διαθέσιμα στοιχεία για RENAULT  CLIO
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για PEUGEOT  208
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)