• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στα ενδότερα του νέου Renault Clio (+video)

9.134 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/1/2019

Το κουβάρι της επίσημης αποκάλυψης του νέου Renault Clio άρχισε να ξετυλίγεται από το εσωτερικό του μοντέλου, εκεί που παρουσιάζονται αλλαγές σε όλα τα πεδία: εμφάνιση, τεχνολογία, απτή ποιότητα, χώρους και άνεση.

RENAULT: Νέο Renault CLIO. Aπό 13.790€. Πάρε Προσφορά!

Όπως είχατε δει πρώτα στο autotriti.gr, η νέα πέμπτη γενιά του Renault Clio πρόκειται να αποκαλυφθεί σήμερα από τη γαλλική φίρμα. Έτσι και έγινε, λοιπόν, με τους ανθρώπους της Renault να δίνουν σταδιακά στο φως της δημοσιότητας εικόνες και πληροφορίες για το νέο γαλλικό μικρό. Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη του εσωτερικού του νέου Clio, εκεί που παρατηρεί κανείς πληθώρα αλλαγών σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Κατ΄αρχάς αξίζει να αναφέρουμε πως, το νέο Clio βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B δίνοντάς του τη δυνατότητα πρόσβασης στη νέα ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι το νέας γενιάς Clio μπορεί να ενσωματώσει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, μπαίνοντας πρώτο στο χορό του στρατηγικού πλάνου «Drive the Future (2017-2022)» με βασικούς πυλώνες την ηλεκτροκίνηση, τη συνδεσιμότητα και την αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα, το νέο Clio είναι το πρώτο μοντέλο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, ενώ παράλληλα έχει στη φαρέτρα του συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όντας ένας από τους πρωτοπόρους στην κλάση του. Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά τα στοιχεία που έχουμε για το εσωτερικό.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του ολοκαίνουργιου Renault Clio συναντούμε μια εντελώς νέα διάταξη στο ταμπλό εν ονόματι «Smart Cockpit» με προεξάρχον στοιχείο τη νέα, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής 9,3 ιντσών του συστήματος infotainment που αποπνέει έναν οδηγοκεντρικό χαρακτήρα έχοντας μια ελαφρά κλίση προς τον οδηγό. Πέραν αυτής, το μάτι πέφτει στο νέο τριάκτινο flat-bottomed τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, πίσω από το οποίο εδρεύει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους από 7 έως 10 ιντσών με τον οποίο εφοδιάζεται για πρώτη φορά το γαλλικό μικρό. Επίσης, σημειώνουμε πως, στην έκδοση με την οθόνη 10 ιντσών μπορεί να γίνει και απεικόνιση του συστήματος πλοήγησης.
 

Εκτός του hi-tech προσανατολισμού του νέου Clio, ιδιαίτερη προσοχή φαίνεται πως έχει δοθεί στην ποιότητα του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας, όπως επίσης και στην εργονομία και την πρακτικότητα. Αναλυτικότερα, το ταμπλό είναι χωρισμένο σε 3 επίπεδα με το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο στο άνω και μεσαίο τμήμα να είναι καλυμμένο με μαλακό αφρώδες πλαστικό. Σε ό,τι αφορά το ντιζάιν της καμπίνας έχει επιστρατευθεί μία κυμματοειδής σχεδίαση σε συνδυασμό με οριζόντια μοτίβα, που τονίζουν το αίσθημα ευρυχωρίας στους επιβάτες μπροστά. Επιπλέον, προσοχή έχει δοθεί σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας και στην εργονομία, με κουμπιά τύπου «πιάνο» και τρεις περιστροφικούς διακόπτες για τη λειτουργία του κλιματισμού.

Στη συνέχεια, το μάτι πέφτει στην κονσόλα που βρίσκεται στο χώρο μεταξύ οδηγού-συνοδηγού, εκεί που ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται ψηλά έχοντας μπροστά του έναν αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει και ασύρματη φόρτιση κινητού. Στις ευκολίες συμεπριλαμβάνονται και οι θύρες USΒ σε εκείνο το σημείο, ενώ κατεβαίνοτας το «σκαλοπάτι» προς το χώρο μεταξύ των καθισμάτων κάτω από το υποβραχιόνιο, βλέπει κανείς τη νέα διάταξη με θήκες για μικροαντικείμενα που μπορεί να κλείσει με συρόμενο κάλυμμα.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε μερικές πληροφορίες για τα καθίσματα του νέου Clio, τα οποία σύμφωνα με το γαλλικό στρατόπεδο προσφέρουν καλύτερη στήριξη, αφού διαθέτουν μεγαλύτερη έδρα, και σχήμα που «αγκαλιάζει» καλύτερα το σώμα. Επιπλέον, εφοδιάζονται με νέας σχεδίασης προσκέφαλα τα οποία λέγεται πως βελτιώνουν την ορατότητα προς τα πίσω.

Η πρεμιέρα του νέου Clio θα γίνει στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 5 Μαρτίου. Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr για να δείτε την ολοκληρωτική αποκάλυψη του νέου Renault Clio αύριο... Έως τότε σας παρουσιάζουμε το video που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική μάρκα.
 

Σχολιάστε

75 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  CLIO

Tags: RENAULT CLIO