• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σημαντική άνοδο είδαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβρη, με τον 10ο μήνα του 2019 να κλείνει στο +8,6%.

Στο +8,6% oι ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Οκτώβρη

1.499 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/11/2019

Σημαντική άνοδο είδαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβρη, με τον 10ο μήνα του 2019 να κλείνει στο +8,6%. Δείτε το ρόλο που έπαιξαν οι αγορές Γερμανίας και Γαλλίας, αλλά και το «ριμπάουντ» από τον WLTP.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε 1,21 εκατομμύρια μονάδες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το «ριμπάουντ» από τον WLTP, ο οποίος κατά το προηγούμενο έτος εμπόδισε τις μάρκες να σημειώσουν άνοδο στις πωλήσεις, καθώς έπρεπε να πιστοποιήσουν νέα οχήματα που θα ήταν εναρμονισμένα στο νέο κύκλο δοκιμών.
 
Σε ότι αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους σημείωσαν άνοδο 31%, λόγω αύξησης κατά 394% της Porsche, 65% της Audi, 29% της μάρκας VW, 28% της SEAT και 6,8% της Skoda.
 
Οι πωλήσεις του Ομίλου PSA μειώθηκαν κατά 4,9%, καθώς η πτώση κατά 27% στις πωλήσεις της Opel αντιστάθμισε το κέρδος 12% στην Citroen. Παράλληλα ο όγκος πωλήσεων της Peugeot παρέμεινε αμετάβλητος. Οι πωλήσεις του Ομίλου Renault αυξήθηκαν κατά 13%, ενώ η μάρκα Renault κέρδισε 16% και η Dacia 7,8%.
 
Η Fiat Chrysler Automobiles κέρδισε 2,5% με άνοδο 11% στην Alfa Romeo, 5% στην Jeep και 1,3% στη μάρκα Fiat. Αμετάβλητες παρέμειναν και οι πωλήσεις της Ford. H ΒMW είδε αύξηση 6%, η Mercedes 2%, ενώ οι ασιατικές μάρκες είχαν ως εξής: Hyundai +13%, Toyota +9,4%, Kia +1,3% και Nissan +0,6%.
 
Οι ευρωπαϊκές αγορές είδαν τη Γερμανία να φτάνει το +13% ακολουθημένη από τη Γαλλία με 8,7% που είχαν και το σημαντικότερο ρόλο στην αύξηση αυτή. Έτσι αντιστάθμισαν τη μείωση πωλήσεων που υπήρξε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 6,7%.