Σε κινήσεις οι οποίες αποσκοπούν στη διατήρηση και την ενίσχυση των σχέσεών τους προχωρούν οι Renault και Nissan.

Συσφίγγουν τις σχέσεις τους Renault & Nissan

2.441 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2019)

Σε κινήσεις οι οποίες αποσκοπούν στη διατήρηση και την ενίσχυση των σχέσεών τους προχωρούν οι Renault και Nissan.

Υπέρ της κίνησης της Nissan να παραχωρήσει στους αντιπροσώπους της Renault μια θέση στις επιτροπές του διοικητικού της συμβουλίου, τάχθηκε ο γαλλικός όμιλος, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως επιθυμεί να διατηρήσει και να ενισχύσει τη σχέση του με τον εταίρο της συμμαχίας.
 
Η θέση αυτή έγινε επίσημη καθώς σε δήλωσή της η Renault ανέφερε: «Το Groupe Renault επικροτεί την απόφαση της Nissan να παραχωρήσει στους αντιπροσώπους της Renault μια θέση στις επιτροπές του συμβουλίου της, η οποία θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 25 Ιουνίου. Η συμφωνία που επετεύχθη σχετικά με την παρουσία της Renault στη νέα διακυβέρνηση της Nissan επιβεβαιώνει το πνεύμα του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού που υπάρχει μέσα στη Συμμαχία», ανέφερε η Renault.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα η Nissan σχεδιάζει να δώσει έδρες στις τέσσερις επιτροπές της, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Renault, Thierry Bollore, και τον πρόεδρο,  Jean-Dominique Senard.
 
Να θυμίσουμε πως νωρίτερα οι συνομιλίες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τη Fiat-Chrysler Automobiles για πιθανή συγχώνευση έπεσαν στο κενό τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα το γαλλικό κράτος που έχει υπό την κατοχή του το 15% της Renault, έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της διασφάλισης ότι η συμμαχία Renault-Nissan θα παραμείνει ισχυρή, προτού προγραμματίσει πιθανές συζητήσεις για συγχώνευση  με εταιρείες όπως η FCA.

Toyota
test center