Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
6 φωτογραφίες »

Τα ασφαλέστερα για ενήλικες: 96% οι 4 πρώτοι

19.872 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2020)

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα μοντέλα μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας στην ασφάλεια των ενηλίκων με ποσοστό 96%. Πρόκειται για τα Renault Captur, Skoda Kamiq, VW T-Roc και DS 3 Crossback, τα οποία σύμφωνα με τον EuroNCAP τα πήγαν πολύ καλά σε όλες τις δοκιμασίες αποκομίζοντας από 36,5 έως 36,8 επιμέρους βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, στην περίπτωση του Renault Captur (δείτε εδώ αναλυτικά πως τα πήγε) η καμπίνα προσέφερε καλή προστασία σε επιβάτες διαφορετικών μεγεθών, τόσο στην περίπτωση των εμπρόσθιων, όσο και των πλαϊνών συγκρούσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τον EuroNCAP, ακόμη και στην σύγκρουση με κολόνα που είναι πιο σφοδρή, το Captur προστάτεψε καλά το στήθος και τα υπόλοιπα ζωτικά μέρη του σώματος των επιβατών.

Καλή γενικά είναι και η επίδοση του Skoda Kamiq (δείτε αναλυτικά εδώ) καθώς η καμπίνα προστάτεψε τους επιβάτες καλώς ή επαρκώς τους επιβάτες διαφορετικών σωματότυπων κατά τις εμπρόσθιες συγκρούσεις και καλώς κατά την πλευρική σύγκρουση, αφού ο οδηγός δεν τραυματίστηκε καθόλου.

Λίγο περισσότερους μικροτραυματισμούς κατά τις εμπρόσθιες συγκρούσεις αξιολόγησε ο EuroNCAP για τα VW T-Roc (δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία) και DS 3 Crossback (αναλυτικά εδώ), όμως ο συνολικός του σχολιασμός είναι και για τα δύο μοντέλα θετικός, τόσο στην περίπτωση των εμπρόσθιων, όσο και πλευρικών συγκρούσεων όπου εκεί δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Τέλος, την 5άδα κλείνει το SEAT Arona (κλικ για βαθμολογία) το στο οποίο ο οδηγός εμφάνισε μικροτραυματισμό στην σύγκρουση με κολόνα, όμως συνολικά απέσπασε παρομοίως θετικά σχόλια από τον EuroNCAP.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε