Στους άλλους χρήστες τους δρόμου θα μιλούν σύντομα όλα τα μοντέλα της Tesla.

Τα Tesla θα μιλούν στους πεζούς (+vid)

1.776 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2020)

Στους άλλους χρήστες τους δρόμου θα μιλούν σύντομα όλα τα μοντέλα της Tesla, καθώς η μάρκα εργάζεται πάνω σε ένα νέο σύστημα το οποίο θα κάνει εμφανή την παρουσία των μοντέλων της και μέσω της ομιλίας! Δείτε το βίντεο που το αποδεικνύει!

Οι ΗΠΑ πρόκειται πολύ σύντομα να θέσουν σε ισχύ το νόμο που θα επιβάλει στα ήσυχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να παράγουν θορύβους έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους άλλους χρήστες του δρόμου και δια της ακοής. Η Tesla το γνωρίζει πολύ καλά και αναμένεται να συμμορφωθεί με το νέο νόμο μέσω ενός συστήματος που εκτός από ήχους θα έχει τη δυνατότητα να μιλάει.
 
Τα τυπικά συστήματα ήχων διαθέτων ένα ζεύγος εξωτερικών ηχείων που παράγουν θόρυβο για να ειδοποιήσουν τους πεζούς και τους ποδηλάτες, καθώς όπως είναι γνωστό τα ηλεκτρικά οχήματα κυρίως όταν κινούνται με χαμηλή ταχύτητα δεν ακούγονται. Οι ήχοι θα παράγονται σε ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα και έχουν τη δυνατότητα να σώσουν πολλές ζωές.
 
Ωστόσο η Tesla προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στο σύστημα αυτό να μιλάει στους πεζούς. Μάλιστα μέσω του twitter ο Elon Musk έδωσε μία πρώτη «γεύση». Όπως θα δείτε και θα ακούσετε και εσείς στο παρακάτω tweet, ένα Model 3 περνάει δίπλα από έναν πεζό και ακούγεται να του λέει: «Well don`t just stand there staring, hop in» δηλαδή… «Λοιπόν μην κάθεσαι εκεί πέρα και κοιτάς, μπες μέσα». Παράλληλα υπάρχει και η λεζάντα στην ανάρτηση η οποία αναφέρει πως αυτό που ακούγεται είναι αληθινό, αφού πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν.      
 
Πως ακριβώς λειτουργεί το εν λόγω σύστημα δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως το χαρακτηριστικό αυτό θα κυκλοφορήσει σύντομα και πιθανόν θα ληφθεί μέσω ασύρματου update στο λογισμικό των μοντέλων.
 
Δείτε το tweet

Mercedes
skoda