Τα δύο ακριβότερα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα δύο ακριβότερα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία

2.373 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2022)

Δύο μοντέλα που στοίχισαν 10άδες εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασίες του εξωτερικού. Το ακριβότερο στοίχισε πάνω από 140 εκατομμύρια. Τι μάρκα πιστεύεις ότι είναι;

Ένα αστέρι & ένα άλογο στο χορό των εκατομμυρίων

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για υπεραυτοκίνητα, ή για μοναδικές κατασκευές που ανήκουν σε σεΐχηδες ή μεγαλοεπιχειρηματίες με αξία πολλών εκατομμυρίων. Ποια είναι όμως τα δύο ακριβότερα αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία;

Στην πρώτη θέση λοιπόν ως το πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι μια Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955. Μάλιστα πρόκειται για το ένα από τα μόλις 2 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.


Κάτω από το καπό τους βρισκόταν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θρυλικού W196 R, χωρητικότητας 3 λίτρων.

Κάτω από το καπό τους βρισκόταν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θρυλικού W196 R, χωρητικότητας 3 λίτρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στοίχισε τα διπλάσια λεφτά από το δεύτερο

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες, στο μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη, από τον διάσημο οίκο RM Sotheby's, με περιορισμένους συμμετέχοντες. Από τη γέννησή του μέχρι και τη δημοπρασία, άνηκε στην ίδια τη Mercedes, ενώ χρησιμοποιούνταν από τον δημιουργό της και ομώνυμο αρχιμηχανικό της φίρμας, Rudolf Uhlenhaut, που ταξίδευε με αυτήν σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο άλλωστε είχε στο κοντέρ της μόλις 6.044 χλμ.

Το κόστος εκκίνησης της δημοπρασίας ήταν μεγαλύτερο των 50 εκατομμυρίων, ενώ το τελικό ποσό που χρειάστηκε να ξοδέψει ο επόμενος ιδιοκτήτης της για να την «κερδίσει», αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των 143 εκατομμυρίων δολαρίων!

Παρότι και οι δύο Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe κατασκευάστηκαν ως αγωνιστικά αυτοκίνητο, καμία από τις δύο δεν έτρεξε εν τέλει σε κάποιο σιρκουί. Κάτω από το καπό τους βρισκόταν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 8κύλινδρου σε σειρά κινητήρα W196 R, χωρητικότητας 3 λίτρων, με τον οποίο η φίρμα είχε κερδίσει δύο σερί χρονιές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 (1954-1955), με απόδοση 300 ίππους!

Το δεύτερο ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο; Ferrari 250 GTO

Η Ferrari 250 GTO αποτελεί ίσως το μήλο της έριδος για κάθε συλλέκτη αυτοκινήτου παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της τορινέζικης φίρμας και δικαίως θεωρείται «το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου».

Κατασκευασμένη σε μόλις 39 κομμάτια, μεταξύ 1962 και 1964, η 250 GTO για πολλούς θεωρείται ανεκτίμητης αξίας και αυτός ίσως είναι ο λόγος που οι θέσεις 2 έως 4 των πιο ακριβοπληρωμένων αυτοκινήτων σε δημοπρασίες, καταλαμβάνονται από αυτή.

Οι δύο… «φθηνότερες» 250 GTO πωλήθηκαν έναντι 38 και 48 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η ακριβότερη που βρίσκεται στην 2η θέση της γενικής λίστας πίσω από την Mercedes 300 SLR Unlenhaut Coupe, «έπιασε» το αστρονομικό ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων σε «κρυφή» δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το 2018 και για 4 χρόνια ήταν το πλέον ακριβοπληρωμένο αυτοκίνητο στον κόσμο.



Πρόκειται για μια Ferrari 250 GTO του 1963, με αριθμό πλαισίου 4153 GT και με μια νίκη Tour de France στο ενεργητικό της. Ο νέος της ιδιοκτήτης, επιχειρηματίας από το Chicago και ιδρυτής της WeatherTech, φαίνεται να είναι λάτρης της Scuderia, καθώς έχει μια ιδιαίτερα πλούσια συλλογή με μοναδικής αξίας μοντέλα της Ferrari, όπως 250 GT Berlinetta SWD του 1960, 250 GT Lusso, 365 GTB/4 “Daytona”, F40 και F50.

Αποκτώντας την 250 GTO, μάλιστα, μπήκε σε ένα ιδιαίτερα κλειστό club και έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην ετήσια συνάντηση ιδιοκτητών 250 GTO που γίνεται σε πανάκριβα resort ανά την Ευρώπη. Σε αυτό το κλειστό γκρουπ ανήκουν διάσημες προσωπικότητες και εκατομμυριούχοι, όπως ο Ralph Lauren και ο ντράμερ των Pink Floyd Nick Mason.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto