Τα πέντε C-SUV με τον περισσότερο αέρα για τα πόδια
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα πέντε C-SUV με τον περισσότερο αέρα για τα πόδια

84.665 Επισκέψεις στο άρθρο (26/12/2021)

Σε αυτά τα αυτοκίνητα δουλεύεις και εκτός γραφείου! Κάθεσαι σταυροπόδι, βάζεις υπολογιστή και ξεκινάς. Ποια είναι τα 5 μικρομεσαία SUV που ξεχωρίζουν χάρη στον περισσότερο «αέρα» για τα πόδια των πίσω επιβατών τους;

Σε αυτά τα  C-SUV κάθεσαι... σταυροπόδι

Εσύ επιλέγεις το μικρομεσαίο SUV με βάση το πορτ-μπαγκάζ ή τους χώρους της καμπίνας; Από τα παρακάτω μοντέλα ποιο σου ταιριάζει περισσότερο;

Η άνεση ενός αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστικό το οποίο έχει μεγάλη βαρύτητα για εμάς εδώ στο Auto Τρίτη. Για αυτό και το Test Center αξιολογεί κάθε μοντέλο της αγοράς, μετρά το πραγματικό μέγεθος της καμπίνας και προσδιορίζει στο χιλιοστό την εικόνα του στον συγκεκριμένο τομέα. Πέρα από τον διαθέσιμο χώρο για το κεφάλι και το φάρδος της καμπίνας, εξίσου σημαντικός παράγοντας για την άνεση των πίσω επιβατών είναι ο «αέρας» για τα πόδια.

Και οι τρεις συγκεκριμένες μετρήσεις γίνονται με τη βοήθεια του… Λυκούργου, μιας συσκευής που προσομοιώνει το πρότυπο ενός μέσου ανθρώπου. Ο «Λυκούργος», λοιπόν, έχει ύψος 1,75 μ. και βάρος 75 κιλά. Με το κάθισμα του οδηγού στην πιο χαμηλή θέση (αν υπάρχει ρύθμιση του ύψους), την πλάτη κάθετη και με τη θέση αυτή σταθερή, γίνονται όλες οι μετρήσεις εκ των υστέρων, για να υπάρχει αντιπροσωπευτική μέτρηση για το χώρο στα πόδια των πίσω επιβατών. Σε περίπτωση που υπάρχει συρόμενο πίσω κάθισμα, ο χώρος για τα γόνατα υπολογίζεται με το κάθισμα στην πιο πίσω θέση.
 
Αρκετά, όμως, με τους προλόγους, πάμε στο «κυρίως πιάτο». Πήραμε τα δημοφιλή μοντέλα της C-SUV κατηγορίας, κάναμε τις μετρήσεις μας και καταλήξαμε. Αυτά είναι τα 5 μικρομεσαία SUV στα οποία κάθεσαι... σταυροπόδι.

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΩ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

  ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕΤΡΗΣΗ (cm)
1 HONDA CR-V 19,5
2 FORD KUGA 19,0
3 VOLKSWAGEN TIGUAN 18,8
4 HYUNDAI TUCSON 18,0
5 RENAULT ARKANA 17,5

5. Renault Arkana 17,5 cm

4. Hyundai Tucson 18,0 cm

3. Volkswagen Tiguan 18,8 cm

2. Ford Kuga 19,0 cm

1. Honda CR-V 19,5 cm

Το advantage των ηλεκτρικών & τα premium DS7 Crossback και Audi Q3

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
RIO
MAXUS