Τέλος στο 50% του προστίμου στις 10 μέρες

5.603 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2017)

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον Κ.Ο.Κ. σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών. Μεταξύ άλλων καταργείται η μείωση του προστίμου στο 50% εφόσον πληρωθεί στις πρώτες δέκα μέρες. Τι άλλο σχεδιάζει η Κυβέρνηση;

Με δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε τις αλλαγές που πρόκειται να λάβουν χώρα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατ` αρχάς, μια εκ των σημαντικότερων αλλαγών που προανήγγειλε ο κ. Σπίρτζης αφορά στην κατάρτηση της μείωσης του προστίμου στο 50%, εφόσον καταβληθεί εντός 10 ημερών από την ημερομηνία που κυρώνεται.

Επιπλέον, όπως είχε ήδη γνωστό, επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό πως η επιβολή προστίμων, ανάλογα πάντα με την παράβαση, θα «πιάνει» και τους ανέργους, αλλά και εκείνους με μηδενικό εισόδημα. Η μόνη διαφοροποίηση έρχεται στην προσαύξηση του επιβληθέντος προστίμου έως και τρεις φορές βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
 

Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης αντιτέθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του κ. Αναστάσιου Μαρκουίζου, κατά κόσμον Ιαβέρη, ο οποίος σημείωνε πως εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τον Έλληνα είναι η τσέπη του, συνεπώς πρέπει να αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό τα πρόστιμα για να μην παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά στο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός είπε «Διαφωνώ με τον Ιαβέρη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αποσύνδεση των ποινών με τα βαριά πρόστιμα στο μυαλό του Έλληνα οδηγού. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πόσο κακό είναι να πετάμε το τσιγάρο έξω από το αυτοκίνητο, να μουτζώνουμε, όπως και να προχωράμε σε κάθε λογής παράβαση».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως στον κατάλογο των παραβάσεων ενσωματώθηκε πλέον και άλλη μια, αυτή της... μούνζτας από επαγγελματίες οδηγούς, για την οποία θα επιβάλλεται πρόστιμο, χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν το ύψος αυτού.

Τέλος, τονίζεται πως οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, καθώς η πρόσφατη συνάντηση του κ. Σπίρτζη με τους εκπροσώπους των Θεσμών, αφορούσε το θέμα της παραχώρησης για την εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού.

Mercedes
KIA