Όταν μια εταιρεία δίνει εγγύηση πολλά χιλιόμετρα, ξέρει ότι ΔΕΝ βγαίνουν βλάβες, έτσι και εμείς ξέρουμε ότι είναι φτιαγμένο για πολλά χιλιόμετρα.

Η Ford δίνει τη μεγαλύτερη χρονικά εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς, με 8 χρόνια συνολικά για τα μηχανικά μέρη, οποία μάλιστα προσφέρεται εντελώς δωρεάν για 100.000 χλμ..

Εγγυήσεις: Ποιος δίνει τα περισσότερα χρόνια;

281.758 Επισκέψεις στο άρθρο

Στόχος είναι να πάρεις πολλά χρόνια και χιλιόμετρα εγγύηση με το λιγότερο κόστος 
Το συμφέρον, όταν αγοράζετε ένα καινούριο αυτοκίνητο είναι να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια και χιλιόμετρα εγγύηση με το λιγότερο δυνατό κόστος, αν όχι δωρεάν. Εμείς θα μελετήσουμε λοιπόν για όλες τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς, το maximum της εγγύησης που δίνουν σε χρόνια και χιλιόμετρα, αλλά και πόσο αντίστοιχα μπορείτε να επεκτείνεται αυτά τα όρια πληρώνοντας. Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο η ίδια η εταιρεία ξέρει ότι αντέχει το αυτοκίνητό της. Όλοι νομίζουμε προτιμούν ένα αυτοκίνητο που αντέχει 200.000 χλμ. από ένα που αντέχει 80.000.  

H Ford δίνει τη μεγαλύτερη διάρκεια με 8 χρόνια και δωρεάν
Όπως είδαμε και στο τεύχος 19 που ασχοληθήκαμε με το θέμα των εγγυήσεων, αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς τη δίνει η ελληνική αντιπροσωπεία της Ford για όλα τα μοντέλα της, με 8 χρόνια συνολικά για τα μηχανικά μέρη, οποία μάλιστα είναι από την Ford Ευρώπης. Σημαντικό στοιχείο είναι πως προσφέρεται εντελώς δωρεάν για 100.000 χλμ.. Μεγάλες χρονικά εγγυήσεις προσφέρουν και η Kia, με 7 χρόνια και η Suzuki, που δίνει το ίδιο χρονικό διάστημα, αμφότερες χωρίς κάποια χρέωση. Ένα χρόνο λιγότερο δίνει η Toyota,  επίσης εντελώς δωρεάν, όπως και η Nissan, για την οποία ωστόσο θα χρειαστεί αν αγοράσετε την 3ετή επέκταση, η οποία ανάλογα το μοντέλο  κοστίζει από 540 ευρώ.

Porsche, Jaguar-Land Rover και Subaru τη μικρότερη εγγύηση τριών ετών
Στην αντίποδα παρατηρώντας τις εταιρείες που προσφέρουν τη μικρότερη διάρκεια, όλες έχουν κοινό παράγοντα πως δε διαθέτουν κάποιο πρόγραμμα επέκτασης της εγγύησης. Το κατώτερο όριο είναι τα δύο χρόνια, τα οποία προσφέρονται από την Porsche, ενώ τρία δίνουν οι Jaguar-LandRover και Subaru. Audi, Skoda και VW δίνουν μέχρι 4 χρόνια, ωστόσο θα πρέπει να τα πληρώσετε, καθώς δωρεάν είναι μόνο για δύο χρόνια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

test center
Audi