Τι κάνω σε περίπτωση που το ταξί δεν χωράει τα μπαγκάζια μου;

8.411 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2024)
Τι κάνω σε περίπτωση που το ταξί δεν χωράει τα μπαγκάζια μου;

- Προφανώς και αυτό που βλέπεις στη φωτό απαγορεύεται!
- Όταν καλείς ραδιοταξί πρέπει να ενημερώνεις αν έχεις πολλές αποσκευές
- Αν δε χωράνε όλες σε ένα ταξί τότε πρέπει να καλέσεις και δεύτερο
- Το πρόστιμο είναι 80 ευρώ

Προφανώς και αυτό που βλέπεις στη φωτό απαγορεύεται!

Υπάρχουν δύο ήδη ταξιδιωτών. Αυτοί που μπορούν να πάνε 10 μέρες σε έναν προορισμό με μια βαλίτσα 10-15 κιλά και αυτοί που για ένα 3ήμερο μπορούν να γεμίσουν ολόκληρο πορτ μπαγκάζ και πάλι να μην χωράνε όλα.

Πέρα από την πλάκα τώρα, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο για τους οδηγούς ταξί, ειδικά όταν παραλαμβάνουν επιβάτες από λιμάνια και αεροδρόμια, να έχουν μαζί τους πολλές και τεράστιες βαλίτσες. Τι κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις;

Όταν καλείς ραδιοταξί πρέπει να ενημερώνεις αν έχεις πολλές αποσκευές

Αρχικά να πούμε πως όταν ο πελάτης καλεί ραδιοταξί, τότε οφείλει να ενημερώσει πως έχει πολλές αποσκευές, ώστε να σταλεί ταξί με μεγάλο χώρο αποσκευών. Στην περίπτωση πάλι που ο ταξιδιώτης πάει σε πιάτσα ταξί, τότε αντίστοιχα, πρέπει να επιβιβαστεί σε ταξί που να έχει μεγάλο χώρο αποσκευών ώστε να χωρά τις αποσκευές του.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ακόμα και ταξί με μεγάλο χώρο αποσκευών, όπως sedan, station wagon ή και SUV, δεν χωράνε όλες τις αποσκευές των επιβατών. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κληθεί και δεύτερο ταξί, για να πάρει τις υπόλοιπες αποσκευές. Μάλιστα το παραπάνω είθισται να συμβαίνει είτε μιλάμε για έναν επιβάτη είτε για περισσότερους.

Κάθε άλλη απόπειρα φορτώματος παραπανήσιων αποσκευών, όπως πχ. αυτή της φωτογραφίας, είναι προφανώς παράνομη ενώ μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.

Μέχρι πόσα κιλά μπαγκάζια επιτρέπει ο Κ.Ο.Κ.;

Ο Κ.Ο.Κ. ορίζει το μέγιστο βάρος αποσκευών που μπορούμε να φορτώσουμε στο αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, το Aρθρο 32 ξεκινά με την εξής παράγραφο «1. Το μικτό βάρος οχήματος δεν επιτρέπεται αν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του». Στην άδεια του οχήματος αναγράφεται το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος (F.1), οπότε γνωρίζοντας το βάρος του οχήματος και αφαιρώντας το από το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος, μπορούμε να βρούμε πόσο είναι το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο.

Φόρτωσε νόμιμα και με ασφάλεια

Στο Aρθρο 32 ορίζεται και πώς πρέπει να γίνεται η φόρτωση του οχήματος.
«2. Το φορτίο του οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και να στοιβάζεται κατά τρόπον ώστε: α) να μην εκτίθεται σε κίνδυνο πρόσωπα και να μην προκαλούνται ζημιές από διαρροή ή πτώση αυτού στην οδό
β) να μην περιορίζεται ή παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, να μην εμποδίζεται η οδήγηση του οχήματος και να μη μειώνεται η σταθερότητα αυτού
γ) να μην προκαλούνται θόρυβοι ή σκόνη ή άλλες ενοχλήσεις, οι οποίες μπορούν να αποφευχθούν
δ) να μην καλύπτονται οι φανοί, συμπεριλαμβανομένων και των φανών στάθμευσης και πορείας, τα αντανακλαστικά στοιχεία, οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας και το διακριτικό σήμα της χώρας απογραφής του οχήματος, ως και τα σήματα που δίνονται με το χέρι, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
NEXEN NFERA PRIMUS