Ο CEO της Toyota (των Η.Π.Α.), Jim Lentz, επιβεβαίωσε ότι το εικονιζόμενο LF-NX concept θα μπει στην παραγωγή με το όνομα NX.

Το νέο NX ως μοντέλο παραγωγής δεν αποκλείεται να κάνει πρεμιέρα ακόμα και στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο (εικόνα χαμηλής ανάλυσης που «διέρρευσε» στον τύπο).

Το νέο compact SUV της Lexus θα φέρει έναν καινούργιο 2,0 λτ. turbo 4κύλινδρο κινητήρα της εταιρείας (εικόνα το πρωτότυπο LF-NX).

Το «μικρό» SUV της Lexus στην παραγωγή

5.586 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/1/2014

Επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη της εταιρείας ότι το πρωτότυπο LF-NX θα μπει στην παραγωγή με το όνομα NX -που πιθανότατα θα δούμε στη Γενεύη- και θα φέρει ένα νέο 4κύλινδρο 2λιτρο turbo μοτέρ.

 
Σε μια ειδική εκδήλωση στην Αμερική, προτού ξεκινήσει το Σαλόνι του Ντιτρόιτ, ο CEO της Toyota (των Η.Π.Α.), Jim Lentz, μιλώντας στου δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι το συμπαγές concept SUV της Lexus, που είχε παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη και στο Τόκιο, θα μπει στην παραγωγή -χωρίς να διευκρινιστεί το πότε ακριβώς- και θα λάβει το όνομα NX.

Επίσης, «διέρρευσε» μια χαμηλής ανάλυσης εικόνα του μοντέλου παραγωγής, όπου το εν λόγω μοντέλο φαίνεται ότι ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα των IS sedan και RC Coupe.

Επιπλέον, ο Lentz πρόσθεσε ότι το NX θα τροφοδοτείται από έναν καινούργιο 2,0 λτ. turbo 4κύλινδρο κινητήρα της εταιρείας, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει αν θα συνδυάζεται με κάποιο ηλεκτρικό σύνολο, για περισσότερη ισχύ.

Τέλος -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν αποκλείεται το νέο μοντέλο παραγωγής να κάνει πρεμιέρα ακόμα και στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Tags: LEXUS