2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Lada και προέρχονται από την ιστοσελίδα Kolesa.

Το επόμενο Lada Niva;

28.014 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Η Lada εργάζεται πάνω στον ερχομό του νέου Niva και ανεξάρτητα σχέδια κάνουν την εμφάνισή τους για να δείξουν πως θα είναι το μοντέλο όταν θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.


Πριν από λίγο διάστημα η Lada έκανε γνωστό πως μία νέα γενιά του Niva αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της περί το 2024, συνοδεύοντας την ανακοίνωση αυτή με ένα σχέδιο που έδειχνε το εμπρόσθιο μέρος του ρωσικού SUV. Σήμερα οι σχεδιαστές της ιστοσελίδας Kolesa πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και μέσω τον δικών τους σχεδίων προαναγγέλλουν την εξωτερική εμφάνιση που θα έχει το μοντέλο.
 
Όπως μπορούμε να δούμε στις εικόνες, το μπροστινό άκρο θυμίζει ακόμη περισσότερο το αρχικό Niva, όχι μόνο λόγω των «φρυδιών» στα φλάς, αλλά και λόγω της ορθογώνιας γρίλιας που συνοδεύεται ωστόσο από σύγχρονους LED προβολείς. Το πλαϊνό μέρος φέρει μία καθαρότητα στη σχεδίαση, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την τόνωση του σπορ στοιχείου μέσω των δυναμικών γραμμών αλλά και των τριών μικρών αεραγωγών στο πίσω μέρος. Τέλος στο πίσω μέρος οι σχεδιαστές έχουν τοποθετήσει τετράγωνα φωτιστικά σώματα, αλλά και ένα σπορ προφυλακτήρα με αεραγωγούς στις δύο άκρες και έξτρα προστατευτικό στη μέση. Φυσικά εύκολα είναι κατανοητό πως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου.
 
Από κει και πέρα να σημειωθεί πως το νέο Niva θα είναι ένα από τα τέσσερα νέα μοντέλα της Lada που θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία θα συνεχίσει «την μετατροπή της σε μία αποτελεσματική και ανταγωνιστική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων παγκόσμιας κλάσης» και θα συνεργαστεί στενότερα με την Dacia καθώς, οι δύο θυγατρικές φίρμες της Renault θα μοιραστούν την ίδια πλατφόρμα. Το νέο Niva δεν θα είναι το πρώτο Lada που θα πάρει δάνειο μηχανικά μέρη από τους Γάλλους, θα γίνει όμως πιθανότατα το πρώτο που θα λάβει κάποιο ηλεκτροκίνητο κινητήριο σύνολο.
 
Η Lada αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα της, μεταξύ άλλων, και με ένα νέο μικρομεσαίο SUV, το οποίο θα αποκαλυφθεί το 2025.   

Toyota
moto