Volkswagen: Τέλος το GTX, τα «καυτά» ηλεκτρικά θα λέγονται GTI και R

1.725 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2024)
Volkswagen: Τέλος το GTX, τα «καυτά» ηλεκτρικά θα λέγονται GTI και R

- Αλλάζει τακτική η Volkswagen.
- Το GTX θα αντικατασταθεί από τα GTI και R.
- Επιβεβαίωσε την αλλαγή ονομασίας ο επικεφαλής της μάρκας.
- Το ID GTI concept έδωσε πρώτη «γεύση» ενός ηλεκτρικού GTI.

Αλλάζει τακτική η Volkswagen

Αλλαγή στρατηγικής θα ακολουθήσει η Volkswagen αναφορικά με την ονομασία των «καυτών» ηλεκτρικών της μοντέλων, καθώς θα αποσύρει το όνομα GTX προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για τα GTI και R, ονομασίες που έως τώρα είχαν μόνο τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο επικεφαλής της γερμανικής μάρκας.

Το GTX θα αντικατασταθεί από τα GTI και R

Το όνομα GTX χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ηλεκτρική εποχή στις κορυφαίες εκδόσεις των Volkswagen ID.4 και ID.5 το 2021 και έκτοτε έχει επεκταθεί σε όλη την ευρύτερη οικογένεια των ID, με τις πιο ισχυρές εκδόσεις GTX των ID.3, ID.7 αλλά και το ID.Buzz να παρουσιάζονται επίσης. Αρχικά το λογότυπο GTX προοριζόταν αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα με δύο κινητήρες, προσανατολισμένα στις επιδόσεις, αλλά το νέο «καυτό» ID.3 GTX τροφοδοτείται από έναν μόνο κινητήρα στο πίσω μέρος.

Επιβεβαίωσε την αλλαγή ονομασίας ο επικεφαλής της μάρκας

Παρόλο λοιπόν το γεγονός πως η γκάμα των GTX μοντέλων έχει επεκταθεί σημαντικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer, επιβεβαίωσε ότι η ονομασία θα καταργηθεί σταδιακά καθώς η Volkswagen, μετά την γκάμα των αυτοκινήτων της εξηλεκτρίζει και τις ονομασίες GTI και R. «Το GTX είναι η ονομασία απόδοσης της πλατφόρμας MEB (βασίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα), αλλά θα επιστρέψουμε στο GTI και στο R στα επόμενα προϊόντα», είπε ο Schäfer.

Το ID GTI concept έδωσε πρώτη «γεύση» ενός ηλεκτρικού GTI

Οδεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση, η Volkswagen αποκάλυψε το ID GTI concept πέρυσι ως προεπισκόπηση ενός ηλεκτρικού διαδόχου του Golf GTI. Από την άλλη, η VW δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο R. Όμως επιβεβαίωσε ότι το R θα γίνει μάρκα επιδόσεων μόνο ηλεκτρικών έως το 2030.

ford
4green