ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  6/4/2010
Ρύθμιση πόρτας χώρου αποσκευών
Ρύθμιση πόρτας χώρου αποσκευών
Βρείτε την ησυχία σας!
Διαβάστηκε από 2742 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:6/4/2010
Ένα τμήμα του αυτοκινήτου που δημιουργεί ενοχλητικούς θορύβους στην καμπίνα των επιβατών, είναι η πόρτα του χώρου αποσκευών. Ας δούμε πώς μπορούμε να την ρυθμίσουμε, ώστε να έχουμε την απαραίτητη ησυχία κατά τις μετακινήσεις μας.
Οι διάφοροι ενοχλητικοί τριγμοί που εμφανίζονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ταλαιπωρούν τους επιβάτες του, ιδιαίτερα κατά τις πολύωρες μετακινήσεις. Οι θόρυβοι αυτοί συνήθως εμφανίζονται σε παλαιότερα αυτοκίνητα αλλά και σε καινούρια, λόγω των ανοχών που έχουν δεχθεί τα διάφορα μέρη του αμαξώματος με τον καιρό, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ρύθμιση. Αυτή η διαδικασία μπορεί διεξαχθεί με πλήρη επιτυχία από εμάς τους ίδιους, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Τι εργαλείο θα χρειαστούμε;
Στην περίπτωση τη δική μας, ως αυτοκίνητο στο οποίο θα πραγματοποιούσαμε τη ρύθμιση, χρησιμοποιήσαμε ένα εργαλείο τύπου Torx. Σε άλλες περιπτώσεις μπορείτε να συναντήσετε άλλου τύπου βίδες, ενώ σε κάποια άλλα αυτοκίνητα δε χρειάζεται καθόλου κάποιο εργαλείο, μιας και οι βάσεις ρυθμίζονται περιστρέφοντάς τες.
Βήμα 1ο
Ανοίγουμε την πόρτα του χώρου αποσκευών και εντοπίζουμε τις δύο ελαστικές βάσεις, οι οποίες, σχεδόν πάντοτε, βρίσκονται στις δύο γωνίες, όπου εφαρμόζει η πόρτα με το υπόλοιπο αμάξωμα.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια ξεβιδώνουμε εντελώς την κεντρική βίδα με τη βοήθεια του Torx, ώστε να λυθεί ο μηχανισμός και να μπορέσουμε να την μετακινήσουμε στο σημείο που θέλουμε.
Βήμα 3ο
Ρυθμίζουμε το μηχανισμό, τραβώντας τον προς τα έξω, χωρίς όμως να υπερβάλλουμε. Καλό είναι να τον τραβήξουμε κατά λίγα χιλιοστά και στη συνέχεια να δοκιμάσουμε, κινώντας το αυτοκίνητο, αν έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Αν όχι, μπορούμε να δοκιμάσουμε να τον βγάλουμε λίγα χιλιοστά ακόμα.
Βήμα 4ο
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και στις δύο βάσεις της πόρτας του χώρου αποσκευών, θα πρέπει να την κλείσουμε και να ελέγξουμε με το δάχτυλό μας, αν το κενό με το φτερό κάνει "σκαλοπάτι". Αν όντως ισχύει αυτό, σημαίνει ότι έχουμε τραβήξει πολύ το μηχανισμό, με πιθανό αποτέλεσμα σε κάποια βροχή να εισέλθουν τα νερά στο εσωτερικό.