8 φωτογραφίες »

Audi Q2 Vs Peugeot 2008

110.004 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2020)

Compact και premium: To Peugeot 2008 έχει αποκτήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για να κοντράρει premium προτάσεις στην κατηγορία, όπως είναι το Audi Q2. Ποιο από τα δύο μοντέλα λοιπόν, θα σας κλείσει το μάτι;


Η κατηγορία των μικρών crossover δημιουργεί σταδιακά μια νέα υποκατηγορία στους κόλπους της, με πιο premium χαρακτηριστικά. Έτσι, πλέον πέρα από τις γνωστές premium φίρμες, όπως η Audi με το Q2 ή το Countryman της MINI, αλλά και την πιο «φρέσκια» DS με το DS 3 Crossback, στα ίδια «χωράφια» θέλει να μπει και η Peugeot με το νέο 2008. Άλλωστε οι Γάλλοι εδώ και λίγα χρόνια έχουν εξοπλίσει το μοντέλα τους με διάφορα πολυτελή στοιχεία, ενώ παράλληλα τόσο σχεδιαστικά όσο και ποιοτικά, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν από τις mainstream επιλογές, κοιτάζοντας πιο πάνω… Πόσο πιο πάνω μπορεί να κοιτάξει; Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να καταφέρει το Peugeot 2008 απέναντι στο Audi Q2…

Σχεδίαση: Σε κερδίζει αισθητικά το γαλλικό crossover
Βλέποντας τα δύο μοντέλα δίπλα-δίπλα, τα οπτικό νεύρο θα ερεθιστεί περισσότερο από την εικόνα του 2008. Το μεγαλύτερο αμάξωμα, με το αυθεντικό crossover look και οι αναλογίες του 2008 διαμορφώνουν ένα πιο επιβλητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα στοιχεία της σχεδίασης, όπως η μάσκα, οι «χαυλιόδοντες» και οι «νυχιές» σε κάθε φανάρι δίνουν τον απαραίτητο δυναμισμό και μοντέρνο αποτέλεσμα.
Φυσικά και το Q2 δεν είναι αδιάφορο, ωστόσο του λείπει η σχεδιαστική σπίθα που θα σε κάνει να στρίψεις το κεφάλι σου. Βέβαια, είναι εμφανής η πιο νεανική προσέγγιση συγκριτικά με τα υπόλοιπα SUV της φίρμας, όπως η κλίση στις πίσω κολώνες.

Value For Money: Με καλύτερη τιμή και 5 χρόνια εγγύηση το 2008
Το Peugeot 2008 είναι διαθέσιμο από 21.806 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας στην βασική εξοπλιστική έκδοση Active (από 20.215 ευρώ με τους 100 ίππους), ενώ η πλούσια έκδοση Allure με αυτόματο κιβώτιο κοστίζει από 27.604 ευρώ, ενώ παράλληλα είναι πιθανές περεταίρω εκπτώσεις μέσω των προγραμμάτων που τρέχει συνεχώς η ελληνική αντιπροσωπεία. Από την άλλη το Q2 στη βασική του κοστίζει από 27.930 ευρώ, ενώ παράλληλα έχει και δύο χρόνια εγγύηση έναντι 5 του 2008, ωστόσο διαθέτει και ισχυρότερο κινητήρα κατά 20 ίππους. Η βασική του έκδοση με τους 115 ίππους είναι διαθέσιμη από 22.430 ευρώ. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center