Η Audi παρουσίασε στο Ντιτρόιτ το SQ5, την πιο σπορ έκδοση του γερμανικού SUV, η οποία εξοπλίζεται με ένα νέο turbo V6 σύνολο.

Η διάθεση του νέου Audi SQ5 θα ξεκινήσει την προσεχή άνοιξη.

Το 0-100 πραγματοποιείται σε 5,4 δλ., η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η Audi υπόσχεται μέση κατανάλωση 8,3 λτ./100 χλμ.

Ανασχεδιασμένη είναι η εμπρός και πίσω ανάρτηση, ενώ για πρώτη φορά σε SQ5 προσφέρεται η δυνατότητα για αερανάρτηση.

Συναντάμε το 3.0 TFSI V6 μοτέρ που αποδίδει 354 ίππους και 500 Nm ροπής. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, που στέλνει την κίνηση και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος quattro.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα, flat-bottom τιμόνι και διάκοσμος από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Το παρόν δίνει το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment MMI.

Audi SQ5 3.0 TFSI 354 PS

7.730 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2017)

Η Audi μας συστήνει με τη νέα κορυφαία έκδοση του Q5, το SQ5 με τον 3.0 TFSI κινητήρα των 354 ίππων. Δείτε τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του νέου καυτού SUV των Γερμανών.

Η Audi παρουσίασε το SQ5, την πιο σπορ έκδοση του γερμανικού SUV, η οποία εξοπλίζεται με ένα νέο turbo V6 σύνολο. Κάτω από το καπό του συναντάμε το 3.0 TFSI V6 μοτέρ που αποδίδει 354 ίππους και 500 Nm ροπής, διαθέσιμη από τις 1.370 ως τις 4.500 σ.α.λ. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, που στέλνει την κίνηση και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος quattro.
 
Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν την επιλογή για το σπορ πακέτο S, που προσθέτει στο μείγμα ένα σπορ πίσω διαφορικό. Το 0-100 πραγματοποιείται σε 5,4 δλ., η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η Audi υπόσχεται μέση κατανάλωση 8,3 λτ./100 χλμ.
 
Ανασχεδιασμένη είναι η εμπρός και πίσω ανάρτηση, ενώ για πρώτη φορά σε SQ5 προσφέρεται η δυνατότητα για αερανάρτηση, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ. στη θέση auto. Μέσω του Audi drive select, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τόσο το ύψος όσο και τη σκληρότητα της ανάρτησης.
 
Το παραπάνω σύστημα έχει δύο ακόμα λειτουργίες, τις allroad και lift/offroad, παράλληλα με τις comfort, auto, dynamic και individual. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να αποκτήσουν το σύστημα μεταβλητής σχέσης του τιμονιού.
   
Στο εξωτερικό, συναντάμε τα γνωστά χαρακτηριστικά των Audi S μοντέλων. Έτσι έχουμε μια γκρι γρίλια στη μάσκα, αλουμινένια καπάκια καθρεπτών και χειρολαβών, αλλά και πίσω αεροτομή. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED και διαθέτουν 3D μοτίβο.
 
Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα, flat-bottom τιμόνι και διάκοσμος από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Το παρόν δίνει το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment  MMI που προσφέρει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay.
 
Στον εξοπλισμό ασφάλειας περιλαμβάνονται τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζού, ελέγχου νεκρής γωνίας, προσαρμοζόμενο cruise control και βοήθεια στο μποτιλιάρισμα. Η διάθεση του νέου Audi SQ5 θα ξεκινήσει την προσεχή άνοιξη.
 

VW LEASEPRO
test center