Το επίσημο ντεμπούτο του στο κοινό έκανε το νέο Audi A8.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός σηματοδοτεί την εμφάνιση μιας νέας εποχής.

Στο πίσω μέρος υπάρχει και μια φωτεινή λωρίδα LED, η οποία συνδέεται με τα οπίσθια φωτιστικά σώματα.

Τα θερμαινόμενα καθίσματα διαθέτουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές ρύθμισης.

Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να ελέγξουν μια σειρά λειτουργιών

Ο πίνακας οργάνων διατηρείται σε μεγάλο βαθμό χωρίς κουμπιά και διακόπτες, ενώ στο κέντρο του υπάρχει μια οθόνη αφής 10,1 ιντσών.

Αυτό είναι το νέο Audi A8

22.336 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2017)

Δείτε την νέα, τέταρτη γενιά της ναυαρχίδας της γερμανικής μάρκας, που έχει ως σημείο αναφοράς το νέο σχεδιασμό, τα πολλά ηλεκτρονικά συστήματα και τη στάνταρ υβριδική τεχνολογία σε όλες του τις εκδόσεις.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός σηματοδοτεί την εμφάνιση μιας νέας εποχής σχεδιασμού για το σύνολο της μάρκας. Το εμπρόσθιο άκρο με την ευρεία γρίλια αλλά και τις έντονες γραμμές τόσο στο καπό, όσο και στο πλαϊνό μέρος, δίνουν μια αίσθηση κομψότητας αλλά και δυναμισμού, με το πολυτελές σεντάν να διαθέτει ισχυρή παρουσία τόσο στην έκδοση των 5,17 μέτρων, όσο και στην έκδοση A8 L, η οποία έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 13 εκατοστά.

Στο εμπρόσθιο τμήμα του Α8 θα βρει κανείς τους εντυπωσιακούς προβολείς LED, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει και μια φωτεινή λωρίδα LED, η οποία συνδέει τα οπίσθια φωτιστικά σώματα μεταξύ τους, παράγοντας μοναδικά σχέδια τα οποία αλλάζουν όταν ο οδηγός πλησιάζει ή αποχωρεί από το αυτοκίνητό του.

Σε ότι αφορά το εσωτερικό, το βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολυτέλεια. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, οι διαστάσεις του σαλονιού έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ η ποιότητα των υλικών αλλά και της κατασκευής είναι σε υψηλά στάνταρ, κάτι το οποίο μπορούμε να δούμε τόσο από το διάτρητο δέρμα που καλύπτει τα καθίσματα, όσο και από τις γρίλιες των αεραγωγών που ανοιγοκλείνουν ηλεκτρικά.

Τα θερμαινόμενα καθίσματα διαθέτουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές ρύθμισης, ενώ όποιος θέλει θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες που του προσφέρει το νέο μοντέλο, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μασάζ στα πόδια, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος του καθίσματος του συνοδηγού. Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να ελέγξουν μια σειρά λειτουργιών όπως ο φωτισμός περιβάλλοντος, τα νέα φώτα ανάγνωσης HD Matrix και το μασάζ καθισμάτων, καθώς και ιδιωτικές τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ξεχωριστής μονάδας λειτουργίας.

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως ο πίνακας οργάνων διατηρείται σε μεγάλο βαθμό χωρίς κουμπιά και διακόπτες, ενώ στο κέντρο του υπάρχει μια οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Ο οδηγός ελέγχει το σύστημα Infotainment με το πάτημα ενός πλήκτρου στην μεγάλη οθόνη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, για να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες κλιματισμού.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως το νέο A8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αναπτυχθεί ειδικά για εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση. Συγκεκριμένα ο πιλότος κυκλοφοριακής συμφόρησης, Audi AI, αναλαμβάνει την οδήγηση με ταχύτητα έως και 60 χλμ./ ώρα σε αυτοκινητόδρομους, με το σύστημα να ενεργοποιείται με το πλήκτρο AI που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα με τον αυτόματο πιλότο να διαχειρίζεται την εκκίνηση, την επιτάχυνση, το τιμόνι και το φρενάρισμα, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να μην παρακολουθεί μόνιμα το αυτοκίνητο. Aλλα πρωτοποριακά συστήματα που φέρει το Α8 είναι το σύστημα που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κατευθυνθεί προς και από ένα χώρο στάθμευσης με τον οδηγό να χειρίζεται τους ελιγμούς μέσω smartphone, χωρίς να πρέπει να είναι στη θέση του οδηγού, αλλά και το σύστημα ανάρτησης για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενα κείμενά μας.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα το νέο Α8 ξεκινά αρχικά με δύο V6 turbo κινητήρες τον 3.0 λίτρων TDI και τον 3.0 λίτρων TFSI. Ο πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 290 ίππους, ενώ η δεύτερη επιλογή αυτή του βενζινοκινητήρα προσφέρει 344 άλογα. Έπειτα θα προστεθούν δύο οκτακύλινδρες εκδόσεις η μία θα είναι ο 4.0 λίτρων πετρελαιοκινητήρας με 441 άλογα και η άλλη ο 4.0 λίτρων TFSI με 466 ίππους, ενώ υπάρχει και η κορυφαία έκδοση του μοντέλου W12 με τον κινητήρα 6 λίτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Α8 εφοδιάζεται με ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt.

Το μοντέλο A8 L e-tron quattro, η ισχυρή plug-in υβριδική εκδοχή, με τον 3.0 TFSI κινητήρα προσφέρει 455 ίππους, με την μπαταρία να έχει αυτονομία για περίπου 50 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να προσφερθεί με ασύρματο σύστημα φόρτισης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα Audi A8 και A8 L θα εμφανιστούν στη γερμανική αγορά στα τέλη του φθινοπώρου του 2017 και η τιμή εκκίνησης για το A8 θα είναι 90.600 ευρώ, ενώ το A8 L θα ξεκινά από 94.100 ευρώ.

Mercedes
test center