2 φωτογραφίες »

Όλες οι επιλογές θα προσφέρονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Δεν αργεί το ντεμπούτο της νέας Mercedes GLA

19.967 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2019)

Η νέα GLA θα ντεμπουτάρει πολύ πιο σύντομα απ ο,τι αναμενόταν. Διαβάστε τώρα τι μαθαίνουμε.

H GLB δεν θα είναι το μόνο compact SUV που θα λανσάρει η Mercedes μέσα στο 2019 αφού νέες πληροφορίες που έρχονται μέσα από το στρατόπεδο της γερμανικής μάρκας αναφέρουν πως φέτος θα κάνει ντεμπούτο και το πιο προσιτό crossover της γκάμας της, η GLA δεύτερης γενιάς.

Οι φήμες κάνουν λόγο πως η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει λίγες μέρες πριν βρεθεί μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αυτόν τον Σεπτέμβριο, σχεδόν έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς.
 
Η GLA θα ακολουθήσει την συνταγή που έκανε επιτυχημένη και στο τωρινό μοντέλο. Αυτό σημαίνει πως η νέα γενιά του crossover θα υιοθετήσει την σχεδιαστική γλώσσα της ολοκαίνουριας A-Class με κάποιες απαραίτητες διαφοροποιήσεις που θα δίνουν στο μοντέλο κάποια πιο «περιπετειώδη» χαρακτηριστικά, όπως μεγαλύτερους προφυλακτήρες και περισσότερα πλαστικά προστατευτικά. Αντίθετα, ο εσωτερικός διάκοσμος φημολογείται πως θα είναι ολόιδιος με αυτόν του premium μικρομεσαίου και ότι ο πλούσιος τεχνολογικός εξοπλισμός του θα βασίζεται στο, γνωστό, τελευταίας τεχνολογίας ΜΒUX σύστημα infotainment.

H παλέτα των μηχανικών συνόλων με την οποία θα εφοδιάζεται η νέα GLA θα είναι κατά μεγάλο μέρος δάνειο από την Α-Class. Στη βάση των νέων μηχανικών συνόλων θα βρίσκεται ο νέος βενζινοκινητήρας M282 σε μια έκδοση 1.332 κ.εκ. και πάνω από αυτόν θα βρίσκεται ο 2,0 λίτρων βενζινοκινητήρας M260. Στο ντίζελ, πιθανότατα θα προσφερθεί ο OM608 turbo πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 λτ. με ισχύ 116 ίππων. Όλες οι επιλογές θα προσφέρονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και η κίνηση θα στέλνεται στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Εάν κάποιος θέλει να κινηθεί στο μονοπάτι των υψηλών επιδόσεων, η δεύτερης γενιάς GLA θεωρείται σίγουρο πως θα λάβει AMG 35 και ΑΜG 45 εκδόσεις με ισχύ από 306 έως 421 άλογα με το σύστημα τετρακίνησης ως στάνταρ. Πάντως, οι AMG εκδόσεις θα αργήσουν να λανσαριστούν με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η νέα GLA σε ψηφιακές φωτογραφίες ανεξάρτητου σχεδιαστή.

SPRING SEAT
NISSAN