6 φωτογραφίες »

Η X2 xDrive25e συνδυάζει ένα υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Νέα BMW X2 xDrive25e

2.627 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/5/2020

H X2 τώρα διατίθεται και σε plug-in υβριδική έκδοση έχοντας την δυνατότητα να κινηθεί έως και 57 μόνο με ρεύμα, χωρίς να γίνονται παραχωρήσεις στο κομμάτι των επιδόσεων αφού το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα.


Την γκάμα των plug-in υβριδικών μοντέλων της επεκτείνει η BMW μέσω της xDrive25e έκδοσης για την Χ2 που είχαμε γνωρίσει στις αρχές του 2020. 

Κοιτώντας εξωτερικά το μοντέλο δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για την plug-in έκδοση του βαυαρικού SUV, ωστόσο αυτό το μαρτυρά η επιπλέον θύρα φόρτισης στο μπροστινό αριστερό φτερό, το λογότυπο της έκδοσης στο πίσω μέρος του μοντέλου αλλά και η μειωμένη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κάποια άλλη διαφοροποιήσει σε σχέση με τις αντίστοιχες μονάδες με κινητήρες καύσης.
 
Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο, η X2 xDrive25e συνδυάζει ένα υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Steptronic έξι ταχυτήτων στέλνει την ισχύ στους μπροστά τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στους πίσω. Ως απόρροια της παραπάνω συνεργασίας το μοντέλο απολαμβάνει συνδυαστική ισχύ 220 ίππων και μέγιστη ροπή 385 Nm, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 195χλμ./ώρα.
 
H X2 xDrive25e έχει τη δυνατότητα να κινηθεί έως 57 χιλιόμετρα μόνο με ρεύμα. Στην προκειμένη περίπτωση το ηλεκτρικό μοτέρ που αντλεί ισχύ από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 10 kWh, είναι το μοναδικό που λειτουργεί και καθιστά έστω και προσωρινά την Χ2 ως πισωκίνητη. Όταν οδηγείται σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, η μέγιστη ταχύτητα πέφτει στα 135 χλμ./ώρα.
 
Μόλις αποφορτιστεί η μπαταρία, η πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες, ενώ η επαναφόρτιση της μέχρι 80% θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες. Μέσω του  BMW i Wallbox ο χρόνος της πλήρης φόρτισης μειώνεται σε λίγο πάνω από τρεις ώρες, ενώ έως το 80% σε περίπου δυόμισι ώρες.