6 φωτογραφίες »

H νέα BMW iX3 είναι σε θέση να κινείται για 460 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Νέα BMW iX3

2.130 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/7/2020

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η BMW παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της για την Σειρά Χ. Γνωρίστε το.


Στην επίσημη παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής iX3  προχώρησε σήμερα η BMW, παραπάνω από δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του μοντέλου σε μορφή concept.

Όπως περιμέναμε, δεν υπάρχουν αλλαγές στην σχεδίαση του ηλεκτρικού crossover SUV, αφού από την γρίλια μέχρι και τις πλαϊνές ποδιές το αυτοκίνητο είναι το ίδιο με αυτό που είχε αποκαλυφθεί λίγους μήνες πριν από τους Βαυαρούς. Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πίσω μέρος η BMW τονίζει την ηλεκτρική φύση του αυτοκινήτου τοποθετώντας στο σημείο που θα βρίσκονταν οι απολήξεις της εξάτμισης, μπλε διακοσμητικά κομμάτια. Σε σχέση με τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η iX3 έχει μιρκότερη απόσταση από έδαφος κατά 7,5 εκατοστά ενώ η BMW υπόσχεται πως ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι μόνο 0,29.

H νέα BMW iX3 είναι σε θέση να κινείται για 460 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση, ενώ πηγή ισχύος είναι μία μπαταρία 74 kWh, που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 286 ίππων και 400 Nm ροπής τοποθετημένο στον πίσω άξονα με την κίνηση επίστης να στέλνεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει μόνο τα 180 χλμ./ώρα για να διασφαλιστεί αρκετή ηλεκτρική αυτονομία. Με ταχυφορτιστή 150 kw η μπαταρία μπορεί να «γεμίσει» από το 0 έως το 80% σε 34 λεπτά.

Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει αργότερα μέσα στο 2020.