Το νέο BMW i3 ξεκίνησε να κατασκευάζεται και θα βρίσκεται στις ευρωπαϊκές αγορές τον Νοέμβριο, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται ως το τέλος του έτους, με τιμή από 36.150 ευρώ.

Για το νέο BMW i3 χρησιμοποιείται κυρίως ενισχυμένο πλαστικό με ίνες άνθρακα (CFRP), που είναι ελαφρύ και πιο «ευέλικτο», ώστε να εξισορροπήσει το βάρος των μπαταριών.

Με τις νέες προδιαγραφές στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία καταναλώνεται 50% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και 70% λιγότερο νερό για τη συναρμολόγηση των οχημάτων.

Επενδύθηκαν 400 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκαν 800 θέσεις εργασίας στη Λειψία. Επιπλέον, η BMW επένδυσε άλλα 600 εκατ. ευρώ και δημιούργησε 1.500 νέες θέσεις εργασίας μόνο για τη σειρά «i».

Το νέο BMW i3 λανσάρεται τον Νοέμβριο

4.703 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/9/2013

Η BMW ξεκίνησε την παραγωγή του ηλεκτρικού i3 στο εργοστάσιό της στη Λειψία, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακά υλικά κι εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές, που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσιοποίησε εικόνες από τη μονάδα παραγωγής της στη Λειψία της Γερμανίας, όπου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας i3.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα είναι πρωτόγνωρα, τόσο για τη φίρμα, όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς για πρώτη φόρα χρησιμοποιούνται νέα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν τα καινούργια υλικά, με τα οποία διαμορφώνεται το αμάξωμα του i3.

Ειδικότερα, για το νέο μοντέλο χρησιμοποιείται κυρίως ενισχυμένο πλαστικό με ίνες άνθρακα (CFRP), που είναι ελαφρύ και πιο «ευέλικτο», προκειμένου να εξισορροπήσει το βάρος των μπαταριών λιθίου. Αυτό το υλικό όμως απαιτεί νέα μηχανήματα, γι αυτό επενδύθηκαν 400 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκαν 800 θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Επιπλέον, η BMW επένδυσε άλλα 600 εκατ. ευρώ και δημιούργησε 1.500 νέες θέσεις εργασίας μόνο για τη σειρά «i».

Όπως ανακοινώθηκε, με τις νέες προδιαγραφές στη Λειψία καταναλώνεται 50% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και 70% λιγότερο νερό για τη συναρμολόγηση των οχημάτων, σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο, αφού τα αλουμινένια και χαλύβδινα αμαξώματα κόστιζαν περισσότερο.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο i3 θα βρίσκεται στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στον Νοέμβριο, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται ως το τέλος του έτους με τιμή που θα ξεκινά από τα 36.150 ευρώ.

Tags: BMW, BMW i3