Δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά!

Δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά!

Λύνουμε όλες σου τις απορίες όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση

10600 Επισκέψεις στο άρθρο

Όσα θέλατε να μάθετε για τα ηλεκτρικά και φοβόσασταν να ρωτήσετε: Απλές απορίες που οι περισσότεροι μη μυημένοι με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ρωτούσαν. Τις απαντάμε

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-Είναι 50% πιο ακριβά από τα συμβατικά, λόγω της μπαταρίας τους
-200.000+ χλμ, η ζωή της μπαταρίας τους
-Εγγύηση ως και 8 χρόνια  
-Δεν χρειάζονται service!
-"Γεμίζουν" με 5 ευρώ περίπου (ανάλογα το μοντέλο)


Πως λειτουργεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Σε γενικές γραμμές πολύ πιο απλά από ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Μια μπαταρία αποθηκεύει ενέργεια την οποία παρέχει  σε έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες, που κινούν τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μιας σχέσης συν όπισθεν. Όσο η μπαταρία έχει ενέργεια, το αυτοκίνητο πάει. Όταν αδειάσει, μένει.  

Οδηγείται διαφορετικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Όχι. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο οδηγείται κατά κανόνα όπως ένα συμβατικό, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πατώντας γκάζι και φρένο. Το τελευταίο σε κάποιο μοντέλα μάλιστα δεν χρειάζεται καν, αφού επιλέγοντας τη σχετική λειτουργία στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων επιβραδύνει μόνο του σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι ανακτώντας μάλιστα και ενέργεια. 

Γιατί είναι ακριβά;
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κατά τουλάχιστον 50% ακριβότερα από αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα με θερμικό κινητήρα. Αυτό, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, οφείλεται στο κόστος της μπαταρίας. Βέβαια όσο αυξάνεται η παραγωγή, το κόστος μειώνεται. Πριν μερικά χρόνια το κόστος της μπαταρίας ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ ανά kWh. Σήμερα είναι της τάξης των 500 ευρώ ανά kWh και μέχρι το 2030 προβλέπεται να πέσει αρκετά κάτω από τα 100 ευρώ ανά kWh.

Τι όριο ζωής έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Μεγαλύτερο από ένα συμβατικό με θερμικό κινητήρα μιας και έχει λιγότερα κινούμενα μέρη/τριβές και καθόλου θερμομηχανικές διεργασίες. Το θέμα είναι η μπαταρία. Είναι αλήθεια ότι η μπαταρία με το πέρασμα του χρόνου και τις συνεχείς φορτίσεις/εκφορτίσεις αρχίζει να χάνει την αρχική της χωρητικότητα όπως δηλαδή συμβαίνει και με τα κινητά τηλέφωνα. Σήμερα όμως τα περισσότερα ηλεκτρικά μπορούν να ξεπεράσουν τις 200.000 χλμ. χωρίς πρόβλημα, οι δε κατασκευαστές δίνουν μεγάλες εγγυήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Nissan για τη χωρητικότητα της μπαταρίας του Leaf δίνει εγγύηση 8 χρόνια ή 160.000 χλμ.

Γιατί είναι βαριά τα ηλεκτρικά;
Και γι αυτό φταίει η μπαταρία: Όσο μεγαλύτερη, η χωρητικότητά της, τόσο μεγαλύτερο και το βάρος της. Στο Audi e-tron η μπαταρία των 95 kWh ζυγίζει από μόνη της 700 κιλά!

Χρειάζεται να κάνω service, όπως έκανα στο συμβατικό μου αυτοκίνητο;
Στο μπλέντερ σου αλλάζεις λάδια, φίλτρα και μπουζί; Όχι. Έτσι και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται τίποτε από αυτά. Σε γενικές γραμμές η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πολύ πιο φθηνή από ότι σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Πρακτικά ένα φίλτρο καμπίνας αλλάζεις...

Με πόσα «γεμίζει»;
Aυτό εξαρτάται από την χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά και την τιμή της kWh με δεδομένο πως αυτή ποικίλει ανάλογα με το τιμολόγιο (ημέρας/νύχτας) και το ύψος της κατανάλωσης. Με μια μέση τιμή kWh 0,1162 ευρώ/kWh+ΦΠΑ 6% το VW e-Golf, που έχει μπαταρία 35,8 kWh, «γεμίζει» με 4,4 ευρώ. Με θεωρητική αυτονομία 230 χλμ. (WLTP) το κόστος κίνησης του συγκεκριμένου μοντέλου είναι περίπου 2 λεπτά το χιλιόμετρο. 
  Συνέχεια του άρθρου >>>

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

  • ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    Η Εταιρεία ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1976, με Πανελλαδικό δίκτυο διανομής εισάγει και διακινεί σε εμπόρους, επώνυμα ανταλλακτικά πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση των μεγαλυτέρων εργοστασίων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας., όπως οι Μπαταρίες BANNER που μας προτείνουν. 
     210 4833980-2 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
     2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RE-BATTERY

    RE-BATTERY

    Re-Battery: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών. Εκπροσωπεί το 48,8% της αγοράς των συσσωρευτών μολύβδου (Υπόχρεοι/Εισαγωγείς-Παραγωγοί). Διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

     2105575075 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    Η επιχείρηση FOTIN BAT δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στο λιανικό-χονδρικό εμπόριο μπαταριών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών καθώς και μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης. Διαθέτουν μπαταρίες παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΒ Σλοβενίας, ένα από τα πλέον καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών στην Ευρώπη, που διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε 1 χρόνο εγγύηση σε όλες τις μπαταρίες.
     210 5913811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
     2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
     2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ