ΔΕΗ blue: Κέρδισε χρόνο & χρήμα

ΔΕΗ blue: Κέρδισε χρόνο & χρήμα

1173 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/10/2022

Γιατί η ΔΕΗ blue διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα με AC αλλά και DC φορτιστές, από 22kW έως και ταχυφορτιστές υψηλής ισχύος 180 kW, με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στην κιλοβατώρα και το βλέμμα στη βιώσιμη ανάπτυξη, που μας φέρνουν πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση.

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Η ΔΕΗ ως ηγέτης στην ενέργεια, φέρνει την ηλεκτροκίνηση πιο κοντά

Χωρίς αμφιβολία, στη διεθνή αγορά αυτοκινήτου το τοπίο έχει διαμορφωθεί  κι αυτό, σίγουρα είναι ηλεκτρικό. Προς το παρόν, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μπει στο «παιχνίδι»  του εξηλεκτρισμού της γκάμας τους, αλλά τι γίνεται με τις υποδομές φόρτισης;

Οι υποδομές φόρτισης στη χώρα μας αναπτύσσονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό, με ολοένα και περισσότερους σταθμούς να «ξετρυπώνουν» σε περισσότερα σημεία. Αυτό αποδεικνύει το ότι πλέον ένα ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι όχι μόνο εφικτό να πραγματοποιηθεί αλλά και αρκετά εύκολο να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παρά τις διεθνείς «αναταράξεις» στον τομέα της ενέργειας, η ΔΕΗ ως ηγέτης της αγοράς δουλεύει μεθοδικά προς την υλοποίηση της δέσμευσης της να φέρει την ηλεκτροκίνηση πιο κοντά και να την κάνει προσιτή σε όλους μέσω της ΔΕΗ blue.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το πιο εκτεταμένο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα – 1.000 ως το τέλος του έτους!

Η ΔΕΗ blue έχει στήσει το πιο εκτεταμένο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης πανελλαδικά, προσφέροντας μέσω της αναβαθμισμένης εφαρμογής ΔΕΗ blue app, νέες προσωποποιημένες υπηρεσίες που κάνουν τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ακόμα πιο εύκολη.

Η ΔΕΗ blue επιστρατεύοντας τις απαραίτητες στρατηγικές συνεργασίες καταφέρνει να διευρύνει την παρουσία της γεωγραφικά, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ηγετική της θέση, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 750 σημεία φόρτισης ενώ στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2025 να έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 10.000 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών!

Οι δημοσίως προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της ΔΕΗ blue βρίσκονται σε όλα τα σημεία που χρειάζεται και κινείται ο οδηγός. Σε εμπορικά καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, αεροδρόμια, λιμάνια & άλλα σημεία ενδιαφέροντος.
 

Και Ταχυφορτιστές DC στο δίκτυο ΔΕΗ blue

Η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα AC και χαμηλότερες ισχύς εξόδου είναι ιδανική για τις «απλές» φορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν όμως διανύεις μεγάλες αποστάσεις -όπως στην περίπτωση ενός ταξιδιού- που δεν έχεις άφθονο χρόνο για αναμονή- θα χρειαστείς ένα ταχυφορτιστή και  ένα μεγάλο δίκτυο υπερταχείας φόρτισης.
 
Για να μην περιμένεις «με τις ώρες», στο δίκτυο της ΔΕΗ blue θα βρεις ταχυφορτιστή με απόδοση ισχύς εξόδου 50 kW. Αυτό σημαίνει πως ένα ελεκτρικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί μπαταρία 50 kWh, θα χρειαστεί περίπου 45 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση από το 20 στο 80% σε ένα τέτοιο φορτιστή. Ιδιαίτερα στα ταξίδια, αρκετά χρηστικοί γίνονται οι φορτιστές υπερταχείας φόρτισης, οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη ισχύ εξόδου στα 120(υπάρχουν εκδόσεις με 2 εξόδους που αποδίδουν 60 kW& 60 kW η κάθε μια)και 180 kW. Με ένα τέτοιο φορτιστή, το ίδιο αυτοκίνητο αναφοράς με μπαταρία 50 kWh θα φορτίσει σε περίπου 22 λεπτά με έναν φορτιστή 120 kW και  15 λεπτά σε ένα φορτιστή με 180 kW.

Βέβαια, μια τέτοια φόρτιση είναι δυνατή μόνο για τα μοντέλα που έχουν υποδοχή που μπορούν να δεχτούν τέτοια υψηλά επίπεδα ρεύματος και όχι για όλα τα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν στην αγορά.