Ολοκληρωμένη γκάμα φορτιστών Engie Hellas! Από wallbox για οικιακή και επαγγελματική χρήση μέχρι δημόσιο 2 εξόδων και ταχυφορτιστή DC στα 50 kW.

Ολοκληρωμένη γκάμα φορτιστών Engie Hellas! Από wallbox για οικιακή και επαγγελματική χρήση μέχρι δημόσιο 2 εξόδων και ταχυφορτιστή DC στα 50 kW.

Engie: Φορτίζει ηλεκτροκίνητα σε 980 πόλεις, 26 χωρών

2244 Επισκέψεις στο άρθρο

Με παρουσία σε 26 χώρες και δράση εντός συνόρων από το 2000. Ολοκληρωμένη γκάμα φορτιστών με προτάσεις για φόρτιση στο σπίτι, στην επιχείρηση, στον δρόμο άλλα και ταχυφόρτιση, στην Ελλάδα η Engie Hellas.

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Η αυτοκίνηση, σήμερα, βρίσκεται σε μια περίοδο μετάβασης. Μια περίοδο κατά την οποία η ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε την κινητικότητα είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Και αυτή η ανάγκη διαμορφώνεται, είτε το θέλουμε είτε όχι,  από τις παγκόσμιες συνθήκες.

Η ενεργειακή κρίση(σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα εμπάργκο των δύο πλευρών), τα περιβαντολλογικά ζητήματα  και οι ρύποι από τα αυτοκίνητα καθώς και η σταδιακή εξάντληση των μη ανανεώσιμων πόρων σταματούν πια είναι θεωρητικά προβλήματα του μέλλοντος άλλα ζητήματα που αποτυπώνονται στο σήμερα και με αριθμούς (τιμή βενζίνης στα 2.37 ευρώ ανά λίτρο!).

Η τάση που είναι δεδομένο πως θα επικρατήσει στο μέλλον, για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, είναι η περαιτέρω αξιοποίηση της ηλεκτρικής (πιο eco friendly) ενέργειας.

Η  ηλεκτρική ενεργεία ,ακόμα και σήμερα, είναι σαφώς πιο οικονομική μορφή μετακίνησης από την βενζίνη, ιδιαιτέρα κατά την οικιακή φόρτιση είτε σε μια (αργής φόρτισης) πρίζα σούκο, είτε σε ένα πολύ πιο γρήγορο και αξιόπιστο wallbox φορτιστή.

Στην Ελλάδα, η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο επίπεδο, ωστόσο υπάρχουν εταιρείες (και Top Brands του κλάδου) που επενδύουν σημαντικά στην ανάπτυξη των υποδομών, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την μαζική στροφή (που σταδιακά άλλα σταθερά θα επέλθει) στον εξηλεκτρισμό.

Μια εταιρεία που ήδη συμβάλει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης –και στην χώρα μας -είναι η Engie Hellas.

Σημειώστε πως, διεθνώς, έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 50.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (σε 980 πόλεις & 26 χώρες) και πως από το 2017, η ολλανδική εταιρεία EVBox ενσωματώθηκε από τον όμιλο της Engie προς περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του εγχειρήματος. Η EVBox είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ηλεκτρικών σταθμών φόρτισης οχημάτων και λογισμικού διαχείρισης φόρτισης, που ήδη μετρά πάνω από  60.000 σημεία σε 4 ηπείρους και  45 χώρες!

Στα πλαίσια της συνεργασίας τους, λανσαρίστηκε και η αρθρωτή πλατφόρμα Everon, η οποία προσφέρει λογισμικό με ελκυστικότατες υπηρεσίες διευκόλυνσης για κατόχους και οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην Ελλάδα δρά από το 2000, ενώ σήμερα διαθέτει στις προιοντικές της προτάσεις μία γκάμα φορτιστών διαφόρων δυναμικοτήτων. Με φορτιστές AC για τοποθέτηση στο σπίτι ή στην επιχείρηση άλλα και πιο ισχυρούς ταχυφορτιστές που επιτρέπουν την γρήγορη φόρτιση σε ένα μεγάλο ταξίδι.

Κοινοποίησέ το »