Γιατί να βάλω φιμέ μεμβράνες στο αυτοκίνητο; Ένας top expert απαντά!

Γιατί να βάλω φιμέ μεμβράνες στο αυτοκίνητο; Ένας top expert απαντά!

2593 Επισκέψεις στο άρθρο

Τις βλέπουμε συχνά σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητα, άλλοι τις βάζουν για προστασία και για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα, άλλοι για… ομορφιά! Τι ισχύει όμως; Ποια είναι η νομοθεσία; Τι προσφέρουν οι μεμβράνες και σε τι βοηθάνε; Σε αυτά κι άλλα ερωτήματα δίνει απάντηση ο κ. Αγγελίδης από την Pole Position Αγγελίδης, λύνοντας όλες τις απορίες.

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

1. Γατί να βάλω μεμβράνες στα τζάμια του αυτοκινήτου μου?

Μία μεμβράνη εμποδίζει τις υπεριώδης (52-54%)και υπέρυθρες (98-99%) ακτίνες του ηλίου οι οποίες είναι βλαβερές για τον άνθρωπο. Η προστασία που προσφέρουν οι μεμβράνες ξεπερνά οποιοδήποτε αντηλιακό λάδι ή γυαλί ηλίου. Η προστασία όμως δεν σταματάει εκεί, αφού ένα τζάμι με μεμβράνη είναι αδύνατον να θρυμματιστεί σε περίπτωση θραύσης: η μεμβράνη θα το κρατήσει στη θέση του.        

2. Πως θα βοηθήσουν οι μεμβράνες στη μείωση κατανάλωσης βενζίνης?

Οι μεμβράνες διατηρούν σχετικά σταθερή θερμοκρασία καμπίνας, απωθώντας τόσο την αντηλιά όσο και την θερμότητα. Συνεπώς, η χρήση κλιματιστικών θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη, και η κατανάλωση ενέργειας/βενζίνης χαμηλότερη.

3. Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω μεμβράνες?

Η SunTek εγγυάται για τις μεμβράνες της γραπτώς μέχρι και 10 χρόνια. Εάν οι μεμβράνες σας είναι παλαιότερες, θα ήταν θεμιτό να συμβουλευτείτε τον εγκαταστάτη σας. Παρόλα αυτά, σίγουρα μπορείτε να κρίνετε κι εσείς: εάν βλέπετε «μπιμπίκια» (θύλακες αέρος/σκόνης) ή γραμμές ή θολούρα ή χρωματισμούς που δεν υπήρχαν πριν, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα για αντικατάσταση.

4. Οι μεμβράνες αυτοκινήτων μπαίνουν εσωτερικά ή εξωτερικά? Μπορώ να βάλω και στις 2 πλευρές?

Οι μεμβράνες τζαμιών αυτοκινήτων τοποθετούνται μόνο εσωτερικά. Αντιπροτείνουμε την τοποθέτηση μεμβρανών και στις 2 όψεις ενός παραθύρου. Οι δύο μεμβράνες θα εγκλωβίσουν ενέργεια και θερμότητα στο διάκενό τους με αποτέλεσμα το ‘σοκ’ το τζαμιού και την  πιθανή θραύση του.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>