Έτσι θα καίει λιγότερο!

Διαβάστηκε από 13629 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/11/2018

Οι χαμηλές στροφές, η ομαλή επιτάχυνση, η χρήση του cruise control και η σωστή πίεση στα ελαστικά θα μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και θα γλιτώσεις χρήματα!

 
Κράτα τις στροφές κοντά στη μέγιστη ροπή

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να εξοικονομήσεις καύσιμα, είναι να προσπαθείς κατά την οδήγηση να διατηρείς τις στροφές κοντά σε αυτές που αποδίδουν τη μέγιστη ροπή. Έτσι, θα καταναλώνεις το ελάχιστο δυνατό καύσιμο, ενώ πάντα θα έχεις τον κινητήρα διαθέσιμο, όταν θα χρειαστεί να επιταχύνεις.

Επιτάχυνε ομαλά για να μην αυξηθεί η κατανάλωση

Ακόμα μία κίνηση για οικονομία είναι η ομαλή επιτάχυνση, η οποία μάλιστα σε συνδυασμό με το σωστό εύρος λειτουργίας θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Έτσι, αν ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ροπή στις 3.000 σ.α.λ., τότε θα πρέπει να φθάνεις στο σημείο αυτό επιταχύνοντας όσο πιο ομαλά γίνεται.

Πιέζοντας απότομα το πεντάλ του γκαζιού με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο θα αυξήσεις την κατανάλωση, συνεπώς είναι καλύτερα να επιταχύνεις κατεβάζοντας ταχύτητα στο κιβώτιο.

Χρησιμοποίησε cruise control, ώστε τα μπεκ να ψεκάζουν ακριβώς την ποσότητα καυσίμου που πρέπει

Το cruise control μειώνει την κατανάλωση επειδή ψεκάζει ακριβώς την ποσότητα καυσίμου που απαιτείται στον θάλαμο καύσης και όχι περισσότερη όπως γίνεται όταν ελέγχεις το γκάζι με το πόδι.

Μάλιστα, μπορείς ακόμη και να αυξομειώνεις ταχύτητα με το κουμπί στο τιμόνι για περισσότερη οικονομία. Ειδικά σε μεγάλες διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο η διαφορά στην κατανάλωση γίνεται πολύ αισθητή, ενώ συγχρόνως και η οδήγηση γίνεται πολύ πιο ξεκούραστη.

Όταν ένα ελαστικό έχει χαμηλότερη πίεση οι τριβές του πέλματος με το δρόμο είναι μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου.

Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση καυσίμου. Όταν ένα ελαστικό έχει χαμηλότερη πίεση από αυτή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής ενός αυτοκινήτου, τότε οι τριβές του πέλματος με το δρόμο είναι μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να ανεβάσεις την πίεση του αέρα των ελαστικών παραπάνω από ό,τι ανακοινώνει ο κατασκευαστής, για να μειώσεις κι άλλο την κατανάλωση, διότι επηρεάζεις αρνητικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου.

 

ΚΑΥΣΙΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Βαγγέλης

    Η κατανάλωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αντίσταση του αέρα (οπισθέλκουσα). Η αντίσταση του αέρα είναι ανάλογη του τετραγώνου της ταχύτητας. Άρα οι υψηλές ταχύτητες αυξάνουν κατά πολύ την κατανάλωση. Έτσι με την ίδια σχέση (6η π.χ.) μια αύξηση της ταχύτητας από 100km/h σε 140km/h θα έχουμε μια σημαντική αύξηση της κατανάλωσης. Αν με 100km/h η κατανάλωση π.χ. είναι 7lt/100km, με 140km/h η κατανάλωση θα είναι 8,5-9lt/100km τουλάχιστον. Και το χειρότερο είναι ότι η αύξηση του κινδύνου θα είναι πολύ μεγαλύτερη ενώ το χρονικό κέρδος δεν θα είναι τόσο σημαντικό όπως δείχνει η εμπειρία μου.

      13
  • loukia

    Κυρίες και Κύριοι, ΤΩΡΑ, στην Βουλγαρία η βενζίνη και το πετρέλαιο έχει 2,4 λέβα, δηλαδή 1,2 ευρώ και ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, Κ.Τ.Λ. ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ!!! ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!!! ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, ΜΕ ΤΑ FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER, Κ.Τ.Λ. Κ.Τ.Λ. Κ.Τ.Λ. ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΔΗΔΕΣ... ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΦΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ... ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ Η ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ Η ΣΚΟΠΙΑ Η ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΜΑΣ ΝΤΕ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ, Κ.Τ.Λ. ΔΗΘΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΑΛΛΟΥ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ... ΑΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΔΗΔΕΣ, ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΕΤΟΙ, ΕΞΥΠΝΟΥΛΗΔΕΣ, Κ.Τ.Λ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.- ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ.- ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ... Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.-

     

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΥΣΙΜΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός