Οδηγός αγοράς συναγερμών

12272 Επισκέψεις στο άρθρο

Ψάχνεις τον συναγερμό, που θα σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχος; Δες ποια είδη συστημάτων υπάρχουν και βρες αυτόν που θα ικανοποιήσει περισσότερο τις ανάγκες σου.

PERAMAX
PLAKA PARKING

                
Συναγερμοί με απλό και κυλιόμενο κωδικό και η σημασία της σωστής καλωδίωσης.


Τα συστήματα συναγερμού ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται μέσω ενός κωδικού. Στην αγορά αυτή τη στιγμή θα βρείτε συστήματα που διαθέτουν απλό κωδικό και αυτά που διαθέτουν κυλιόμενο κωδικό. Οι συναγερμοί με απλό κωδικό εκπέμπουν μέσω ενός ειδικού διακόπτη, μια συγκεκριμένη συχνότητα η οποία ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα.
 
Φυσικά το αρνητικό με αυτούς τους συναγερμούς είναι πως είναι εύκολο να «αντιγράψει» κάποιος τη συχνότητα του συναγερμού «χακάροντας» το σύστημα και να προχωρήσει στην κλοπή του.
 
Όσον αφορά τώρα στους συναγερμούς με κυλιόμενους κωδικούς, η λειτουργία τους είναι πιο πολύπλοκη, αφού η εκπεμπόμενη συχνότητα μεταβάλλεται διαρκώς και τυχαία, σε σημείο που ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής μπορεί να την αναγνωρίσει.
 
Σημαντικό κομμάτι ενός αποτελεσματικού συναγερμού είναι η σωστή καλωδίωση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα καλώδια πρέπει να είναι περασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κλέφτης να χρειάζεται ώρα για να μπορέσει να τον απενεργοποιήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις, συγκεκριμένοι συναγερμοί έχουν την ιδιότητα να κόβουν την παροχή του καυσίμου, ενώ εναλλακτικά, σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, διακόπτεται και η μίζα.
Οι συναγερμοί διαθέτουν ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου που είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιήσουν τη σειρήνα. Εκτός αυτού, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Οι συναγερμοί φέρουν επίσης και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα.
 
Στην αγορά τα σύγχρονα συστήματα, όπως το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού και η εκκίνηση σαν αεροπλάνο  

Δορυφορικό σύστημα εντοπισμού
 
Σύστημα εντοπισμού GSM/GPRS χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή μέσω υπολογιστή. Σε περίπτωση κλοπής έχετε σε ζωντανό χρόνο και μέσω διαδικτύου  άμεση πρόσβαση σε ημερομηνία-ώρα-θέση και ταχύτητα του οχήματος σας. Υπάρχει δυνατότητα πλήρης ρύθμισης μέσω sms ενώ είναι συμβατό με όλους τους συναγερμούς.

Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματος έχουν τη δυνατότητα ακινητοποίησης του οχήματος ή την παύση ροής καυσίμου μετά από μερικά καθορισμένα χιλιόμετρα ή με την αποστολή ενός απλού sms.
 
Αυτόνομος συναγερμός κραδασμικός με τηλεχειριστήριο
 
Αυτός ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί με την ανίχνευση κραδασμού - χτυπημάτων και η σειρήνα θα τεθεί σε λειτουργία !
Τοποθετείται χωρίς τεχνικό. Ο συναγερμός, έχει άμεση ενεργοποίηση αφού οπλίζει και αφοπλίζει μέσω του τηλεκοντρόλ που το συνοδεύει
 
Σύστημα κλήσης σε κινητό
 
Ειδικό εξάρτημα που συνδέεται στον αναπτήρα και σε περίπτωση παραβίασης  ή εντοπισμού ήχου εντός του οχήματος καλεί άμεσα σε προκαθορισμένο κινητό τηλέφωνο. Περιλαμβάνει και καταγραφικό ήχου.
 
Αντικλεπτικό μπαστούνι τιμονιού
 
Κλειδώστε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας με το αντικλεπτικό μπαστούνι, θα είναι απαραβίαστο χωρίς την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων, και θα σας προστατεύσει για να μην το.. ψάχνετε
 
Αντικλεπτικό μπαστούνι με συναγερμό
 
Ενεργοποίηση της σειρήνας σε περίπτωση παραβίασης της κλειδαριάς. Απενεργοποίηση του συναγερμού μόνο με το ειδικό κλειδί.
 
Εκκίνηση σαν σε αεροπλάνο
 
Μία ρώσικη εταιρία το τελευταίο διάστημα ειδικεύεται στο εξής νέο σύστημα. Κάθε φορά πριν από την οδήγηση ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να εισάγει τον μυστικό κωδικό PIN  που ο ίδιος πολύ εύκολα έχει δημιουργήσει, πατώντας συνδυασμό πλήκτρων του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα δημιουργείται ένας συνδυασμός πατώντας τα χειριστήρια τιμονιού ή πατώντας τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων κ.α. Εάν ο συνδυασμός δεν είναι ο σωστός τότε το αυτοκίνητο δεν κουνιέται εκατοστό.
 
Δώσε μεγάλη προσοχή στην εγγύηση, την συμβατότητα  και στην αξιοπιστία του κάθε συναγερμού πριν αποφασίσεις να αγοράσεις

Πριν αποφασίσεις να αγοράσεις έναν συναγερμό θα πρέπει να τσεκάρεις αρχικά την  αξιοπιστία του. Πολλές είναι οι αναφορές διαφόρων ανθρώπων που εξηγούν, ότι το σύστημα συναγερμού του αυτοκινήτου τους ενεργοποιήθηκε χωρίς λόγο και αιτία, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση εμπιστοσύνης τους προς το σύστημα αυτό.

Επιπλέον μάθε για την συμβατότητα του με εργοστασιακή εγγύηση. Oι after market συναγερμοί μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Αν για παράδειγμα όμως,  εμπεριέχουν τεχνολογία διακοπής της ροής του καυσίμου, πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα, όταν έρθει η ώρα για service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να χαθεί η εγγύηση!

Όπως και σε κάθε άλλη μας αγορά, το σύστημα συναγερμού θα πρέπει να συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση, η οποία θα αναγράφει  το χρόνο διάρκειας και τι ακριβώς καλύπτει.
 
Ικανοποιητική προστασία μόνο με 150 ευρώ!
 
Στο εμπόριο υπάρχουν συναγερμοί, οι οποίοι μπορεί να κοστίζουν ελάχιστα, αλλά δε διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής τους. Ένας καλός συναγερμός με τις βασικές λειτουργίες κοστίζει από 150 ευρώ, ενώ ένας με τηλεειδοποίηση κοστίζει από 300 ευρώ και με turbo timer από 450 ευρώ. Γι αυτούς που διαθέτουν λειτουργία εύρεσης αυτοκινήτου μέσω δορυφόρου, το κόστος ανεβαίνει περισσότερο και ανάλογα πάντοτε με την εταιρεία που υποστηρίζει την υπηρεσία αυτή. Πολύ φθηνότερα είναι κάποια από τα μπαστούνια κλειδώματος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως δεν είναι το ίδιο αποτελ