Τεστ καυσίμων για να ανακαλύψουμε τη μάρκα με τη μεγαλύτερη αυτονομία!

Τεστ καυσίμων για να ανακαλύψουμε τη μάρκα με τη μεγαλύτερη αυτονομία!

Kαύσιμα & οικονομία. Ποιά βενζίνη δίνει μεγαλύτερη αυτονομία;

6632 Επισκέψεις στο άρθρο

Τo Τest Center του AutoΤρίτη πέρασε από δοκιμή μια σειρά βενζινών 95 και 100 οκτανίων από 6 γνωστές μάρκες καυσίμων. Ποιες μάρκες καυσίμων προσφέρουν τη μεγαλύτερη αυτονομία;

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
PLAKA PARKING

Test Καυσίμων σε εποχές ακρίβειας, ποια είναι η βενζίνη που δίνει πιο μεγάλη αυτονομία

Συγκρίναμε 6 γνωστές μάρκες καύσιμων

- Σε σειρά δοκιμασιών που περιλάμβαναν από 0-100 ως προσπεράσματα
- Πρώτη σε αυτονομία η Avin
 -Με μικρή διαφορά και στην 95 και στην 100 οκτανίων.

Τα καύσιμα και η τιμή τους είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα στη σήμερον ημέρα. Τα κόστη για την καθημερινή μετακίνηση έχουν εκτοξευθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα και η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα καθώς οι διεθνείς συνθήκες φαίνεται να έχουν ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά.

Επομένως , η οικονομία και η αυτονομία που μπορεί να προσφέρει ένα καύσιμο αποτελούν πλέον ακόμη πιο σημαντικούς παράγοντες στην επιλογή ενός καυσίμου.

Το Test Center του AutoΤρίτη τέσταρε στο ίδιο όχημα μια σειρά καυσίμων (βενζίνης καθώς αποτελεί μακράν το πιο δημοφιλές καύσιμο) έτσι σάς παρουσιάζουμε τα καύσιμα που προσφέρουν, με μικρή διαφορά, μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως έγινε το Test Καυσίμων

Τοποθετήσαμε την ίδια ποσότητα βενζίνης στο ίδιο αυτοκίνητο και τεστάραμε τις 95άρες και τις 100άρες 6 διαφορετικών μάρκων.

Τοποθετήσαμε την ίδια ποσότητα βενζίνης στο ίδιο αυτοκίνητο και τεστάραμε τις 95άρες και τις 100άρες 6 διαφορετικών μάρκων.

    Το τεστ πραγματοποιήθηκε με τις εξής παραμέτρους:

    Πραγματοποιήθηκε δοκιμασία 0-100 χλμ./ώρα καθώς και προσπέρασμα με 60-100 χλμ./ώρα και προσπέρασμα σε ανοιχτό δρόμο 80-120 χλμ./ώρα.  Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και κινούμενοι με την ίδια ταχύτητα και  ίδιο εύρος στροφών, καταγράψαμε και την απόσταση που θα διανύαμε με την ίδια ακριβώς ποσότητα από το κάθε καύσιμο της κάθε μάρκας. Το αυτοκίνητο αναφοράς επί τούτου ήταν ένα mainstream μοντέλο, με νορμάλ απόδοση κινητήρα για πιο ακριβείς μετρήσεις.

    Στις δοκιμασίες χρησιμοποιήσαμε βενζίνη από 6 μάρκες και στις εκδόχες του με 95 οκτάνια άλλα και σε αυτές με 100:

    EKO (EKO 95ΕΚΟΝΟΜΥ, EKO RACING 100 Formula SF)
    BP (BP Unleaded 95 με τεχνολογία ACTIVE,  & Ultimate Unleaded 100 με τεχνολογία ACTIVE)
    Shell (Shell FuelSave Unleaded, Shell V-Power Racing)
    AVIN (AVIN Best Value 95,  AVIN ACTION 100)
    ΕΛΙΝ (ΕΛΙΝ Unleaded Crystal Next 95,  ΕΛΙΝ Super unleaded 100)
    Revoil (Revoil Unleaded xtra4 95, Revoil Super Unleaded Xtra4 100)
     

    Το καύσιμο που έδωσε τη μεγαλύτερη αυτονομία

    Οι βενζίνες της δοκιμής βρέθηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους στην μέτρηση της αυτονομίας ωστόσο την πρωτιά είχε η Avin και με την 95αρα άλλα και με την 100αρα βενζίνη.

    Οι βενζίνες της δοκιμής βρέθηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους στην μέτρηση της αυτονομίας ωστόσο την πρωτιά είχε η Avin και με την 95αρα άλλα και με την 100αρα βενζίνη.

      Τα καύσιμα της Avin κατάφεραν να πετύχουν τη μεγαλύτερη οικονομία και στις εκδοχές με τα 95 αλλά και σε αυτές με τα 100 οκτάνια.

      Κατατάχθηκε πρώτο στις δοκιμασίες αυτονομίας καθώς με ακριβώς την ίδια ποσότητα βενζίνης πέτυχε 34,3 χλμ. με την 95άρα και 34,4 με την 100αρα.

      Να σημειωθεί πως οι διάφορες με τα άλλα καύσιμα δεν ήταν τεράστιες με την αυτονομία της κάθε βενζίνης να κινείται σε παρόμοια ποσοστά σε όλες τις άλλες μάρκες.

       Επομένως , ως προς την οικονομία, η 95άρα της Avin αποτελεί οικονομική λύση καθώς η 95άρα που είναι πιο φθηνή  (σε σύγκριση με την αντίστοιχη 100άρα) διανύει μόλις 1,1 χλμ λιγότερο από την ακριβότερη 100αρα. Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως οι 100άρες διαθέτουν άλλα πλεονεκτήματα που δεν μετριούνται στο test ( όπως βελτιωτικά πρόσθετα που συμβάλουν και στην καθαρότητα του κινητήρα).
       

      Κοινοποίησέ το »
      Σχολίασέ το »