Καύσιμα: Θησαυρός ο άνθρακας

Καύσιμα: Θησαυρός ο άνθρακας

1887 Επισκέψεις στο άρθρο

Πανάκριβα τα καύσιμα στην ελληνική αγορά, με το κόστος να εκτοξεύεται λόγω της αυξημένης φορολογίας. Μεγάλη η διαφορά με τις γειτονικές μας χώρες.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Πανάκριβα τα καύσιμα στη χώρα μας

Η επίσκεψη στα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι κάτι που τρομάζει ολοένα και περισσότερους Έλληνες, που βλέπουν τις τιμές να επιδίδονται σε ράλλυ ανόδου και μάλιστα χωρίς σταματημό. Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα στοιχεία από την Πανευρωπαϊκό παρατηρητήριο τιμών καυσίμου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

2η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, μετά την Ισλανδία

Η  χώρα μας κατέχει την 2η θέση μεταξύ των 42 χωρών της Ευρώπης στην τιμή της βενζίνης και την 9η θέση στο diesel.  Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η αμόλυβδη φτάνει κατά μέσο όρο τα 1,11 ευρώ και το diesel στα 2,05 ευρώ ανά λίτρο. Χαρακτηριστικά η μοναδική χώρα της οποίας οι πολίτες πληρώνουν πιο ακριβή βενζίνη είναι η Ισλανδία, με μέση τιμή 2,30 ευρώ. Στην Ισλανδία θα συναντήσουμε και το πιο ακριβό diesel με κόστος ανά λίτρο στα 2,34 ευρώ.

Πιο ακριβή από Φιλανδία και Ελβετία, που έχουν πολλαπλάσιο εισόδημα

Το πιο εξοργιστικό είναι πως πληρώνουμε πιο ακριβά καύσιμα και από χώρες που οι πολίτες έχουν πολλαπλάσιο εισόδημα από το ελληνικό. Ξέρετε πόσο πληρώνουν στην Ελβετία το λίτρο της 95άρας; 2,02 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και με τους Φιλανδούς που πληρώνουν 2,04 ευρώ… Δε λέμε καν για τους κατοίκους του Λουξεμβούργου της πιο πλούσια χώρας εντός Ε.Ε. που πληρώνουν 1,59 ευρώ!

Συνέχεια του άρθρου >>>