Συνήθως η «στραβή» γίνεται με 4 τρόπους, οι οποίοι έχουν τις δικές τους συνέπειες και λύσεις.

Συνήθως η «στραβή» γίνεται με 4 τρόπους, οι οποίοι έχουν τις δικές τους συνέπειες και λύσεις.

Λάθος καύσιμο; Να τι πρέπει να κάνεις!

21849 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχει τύχει σε αρκετούς… Μπορεί να συμβεί και σε εσένα! Τι πρέπει όμως να κάνεις σε κάθε περίπτωση;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Τα μπέρδεψαν (τα καύσιμα) – Τα καναν "μούτι".

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-Ανακάτεψες αμόλυβδη με super. Σώζεται.
-Σού βαλαν πετρέλαιο αντί βενζίνη, πας συνεργείο «κουβαλητός».
-Παρατηρείς  χρώματα;  Πράσινο-αμόλυβδη. Κόκκινο-Super. Kαφέ-Diesel.

Συνήθως η «στραβή» γίνεται  με 4 τρόπους, οι οποίοι είναι οι εξής:

• Αμόλυβδη βενζίνη αντί για super
Δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά καλό είναι -αν συνειδητοποιήσετε το λάθος κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού- να σταματήσετε και συνεχίσετε με super. Αν ήδη έχετε γεμίσει το ρεζερβουάρ με αμόλυβδη, μόλις καταναλώσετε το 1/4, ξαναγεμίστε με super. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει περίπου ένα ρεζερβουάρ.
 
• Super βενζίνη αντί για αμόλυβδη
Αν ανεφοδιαστείτε με σούπερ αντί για αμόλυβδη, μην τρομάξετε αφού οι νέες super βενζίνες δεν περιέχουν μόλυβδο που καταστρέφει τον αισθητήρα "λ" του καταλύτη. Και σε αυτή την περίπτωση αν συνειδητοποιήσετε το λάθος κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού σταματήστε και συνεχίστε με αμόλυβδη, διαφορετικά κάντε ό,τι πιο πάνω.

Diesel αντί για βενζίνη
Στην περίπτωση που βάλατε πετρέλαιο κίνησης αντί για βενζίνη, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Μην εκκινήσετε τη μηχανή, καθώς πρέπει πρώτα να καθαριστούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ρεζερβουάρ, φίλτρο βενζίνης κ.ά.). Καλέστε άμεσα βοήθεια και πηγαίνετε στο συνεργείο.

• Βενζίνη αντί για Diesel
Αν αντί για πετρέλαιο κίνησης ανεφοδιαστείτε με μικρή ποσότητα βενζίνης, απλώς σταματήστε και συνεχίστε με πετρέλαιο κίνησης. Αν όμως έχετε γεμίσει με βενζίνη, μην βάλετε εμπρός τον κινητήρα καθώς και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καθαριστούν τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τα καταλυτικά αυτοκίνητα έχουν μικρότερο στόμιο ρεζερβουάρ και είναι σχεδόν αδύνατον να χωρέσει το στόμιο της αντλίας του diesel  ή της super (το αντίστροφο γίνεται). Το χρώμα της αμόλυβδης είναι ανοιχτό πράσινο, της super κόκκινο, ενώ του πετρελαίου κίνησης σκούρο καφέ.