Μετατρέποντας σταδιακά τα οχήματα του εταιρικού στόλου, σε ηλεκτρικά. Δες πως.

Μετατρέποντας σταδιακά τα οχήματα του εταιρικού στόλου, σε ηλεκτρικά. Δες πως.

Μετατρέποντας σταδιακά τα οχήματα του εταιρικού στόλου, σε ηλεκτρικά

16109 Επισκέψεις στο άρθρο

Βιώσιμη κινητικότητα, πράσινο αποτύπωμα στο περιβάλλον, μικρότερο χαμηλότερο κόστος μετακίνησης και λιγότερα έξοδα για την συντήρηση. Όχι ακόμα, μα σταδιακά, οι συνθήκες για πλήρη μετάβαση στον ηλεκτρισμό ωριμάζουν.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
AUTO LINE A.E.

Η ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε στις αρχές της νέας δεκαετίας και  ήρθε ξανά στο προσκήνιο με τα γνωστά διεθνή γεγονότα του τελευταίου 6μήνου και την απότομη άνοδο σε τιμές καυσίμου, ρεύματος και βασικών αγαθών, αποτέλεσε μια αρχική ένδειξη των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Οι αλλαγές αυτές έχουν σημαντικές συνέπειες και σε μια παράμετρο που απασχολεί τους περισσότερους από εμάς: Την οικονομική κινητικότητα.

Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών, το κοινό σημείο στο οποίο φαίνεται να επικεντρώνονται όλες οι μάρκες είναι η κυκλοφορία οχημάτων με εναλλακτικό καύσιμο και κυρίως αυτά που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό ως βασική πηγή ενέργειας.

Και το γιατί είναι προφανές:

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον, δεν χρειάζονται ανεφοδιασμούς στα βενζινάδικα άλλα φορτίζουν στο σημείο στάθμευσης (όταν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές), ενώ διαθέτουν και λιγότερα μηχανικά μέρη άρα χρειάζονται λιγότερη συντήρηση.

Ωστόσο, οι συνθήκες για μια μαζική και ομαλή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι ακόμα έτοιμες και αυτό εξηγείται εύκολα: Το βασικό κίνητρο για μετάβαση των οδηγών στον ηλεκτρισμό αποτελεί το χαμηλό κόστος μετακίνησης, αυτό όμως παύει να υφίσταται στον ίδιο βαθμό με τις τελευταίες πρωτόγνωρες αυξήσεις  στην τιμή της κιλοβατώρας και την αβεβαιότητα γύρω από τις επόμενες προσαυξήσεις.

Παρόλα αυτά,  τα ηλεκτροκίνητα μπορεί να παρέχουν ένα εξαιρετικό όφελος σε μια ξεχωριστή κατηγορία οχημάτων: Τους εταιρικούς στόλους επιχειρήσεων.

Μιλάμε ,δηλαδή, για επαγγελματίες και υπεύθυνους στόλων εταιρικών οχημάτων που στοχεύουν σε γρήγορες/αποτελεσματικές διανομές (με έμφαση στις last mile, δηλαδή τις μετακινήσεις εντός αστικού τοπίου).

Λύσεις που βρίσκουν από top leasing deals και Leasing Companies όπως η  ALD , οι οποίες είναι consultant oriented και εκτός από το να παρέχουν υπηρεσίες, λειτουργούν συμβουλευτικά και προμοτάρουν την ηλεκτροκίνηση για τα επαγγελματικά οχήματα, χωρίς άμεσους κερδοσκοπικούς στόχους άλλα με μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που κοιτά σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Για να δούμε ,πιο αναλυτικά, ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να μετατρέψεις τα οχήματα του εταιρικού σου στόλου, σε ηλεκτρικά.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »